ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Απετράπησαν πάνω από 24 χιλ. απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα

Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Δυναμική είναι η υπεράσπιση των συνόρων της Ελλάδας από αστυνομία και στρατό, αφού, μόνο σήμερα, 4.354 άτομα απετράπησαν από το να μπουν παράνομα στη χώρα.

Αναλυτικότερα, όπως ενημερώνουν κυβερνητικές πηγές από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 παράνομοι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.
  • Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έχει ανακοινώσει πως δε θα δεχθεί κανένα αίτημα ασύλου για τις επόμενες 30 ημέρες, ως μία προσπάθεια αποτροπής των ανθρώπων που επιχειρούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα της Ελλάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλητής στην απεργία ΑΔΕΔΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σακελλαρίδης: Η Νέα Αριστερά αντιστέκεται στη δυστοπία του συντηρητισμού

Ο Γραμματέας της Νέας Αριστεράς, Γ. Σακελλαρίδης, σε εκδήλωση για το προσφυγικό, κατήγγειλε συνθήκες συντηρητικής δυστοπίας και κάλεσε σε διαλεύκανση του ναυαγίου στη Χίο και ενίσχυση του ελέγχου και της λογοδοσίας από την Πολιτεία.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσια παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι οι δηλώσεις Καιρίδη για τη Χίο παραδέχονται κυβερνητική αποτυχία, καταρρίπτοντας το αφήγημα περί σωστής διαχείρισης. Κάνει λόγο για υποκρισία της ΝΔ ακόμη και στα ζητήματα προστασίας ζωής.
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέμβος με 43 μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης, 27 αποβιβάστηκαν

Σε δύο ξεχωριστά περιστατικά στα νότια της Κρήτης, εντοπίστηκαν συνολικά 70 μετανάστες το τελευταίο 24ωρο: 43 διασώθηκαν ανοιχτά των Καλών Λιμένων και 27 αποβιβάστηκαν σε παραλία της Ψαρής Φοράδας.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απέλαση 5χρονου από Ισημερινό επιδιώκει το Υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι επιδιώκει την απέλαση 5χρονου αγοριού από τον Ισημερινό που συνελήφθη στη Μινεσότα, διαψεύδοντας ότι σχεδιάζει ταχεία διαδικασία απέλασης, όπως υποστηρίζει η δικηγόρος του.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η απαίτηση για ανεξάρτητη έρευνα στη Χίο δεν είναι «ανθελληνισμός»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά στις δηλώσεις του Ανδρέα Δρυμιώτη, σημειώνοντας πως το αίτημα για ανεξάρτητη έρευνα στη Χίο και η υπεράσπιση του ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να βαφτίζεται ανθελληνισμός ή προδοσία και καταδικάζει τη ρητορική μίσους.
Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Καμία ένδειξη απώθησης στο ναυάγιο της Χίου

Ο υπουργός Β. Κικίλιας δήλωσε πως δεν υπήρξε pushback από το Λιμενικό στη Χίο, ενώ η σύγκρουση προκλήθηκε από αλλαγή πορείας του σκάφους διακινητή. Η θερμική κάμερα του Λιμενικού δεν ενεργοποιήθηκε και δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές.