ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Μ. Κατρίνης: Μαζί με την Αττική κάηκε και το επιτελικό κράτος

«Είναι σαφές ότι το δόγμα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας πρέπει να αλλάξει αφού, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται αναποτελεσματικό», σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον χειρισμό της πυρκαγιάς στη ΒΑ Αττική, άσκησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κατρίνης

Στη δήλωσή του ο κ. Κατρίνης, τονίζει ότι: «Μαζί με την Αττική, κάηκε οριστικά πλέον και το "επιτελικό" κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Ένα "επιτελικό" κράτος που έφερε τη φωτιά μέσα στον αστικό ιστό, γεγονός πρωτοφανές. Είναι σαφές ότι το δόγμα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας πρέπει να αλλάξει αφού, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται αναποτελεσματικό. Πρέπει επίσης να σταματήσουν οι θεατρικού τύπου επισκέψεις του Πρωθυπουργού και των υπουργών στο Συντονιστικό. 

Αυτού του είδους οι πρακτικές προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών, προσβάλουν και αυτούς που δίνουν τη μάχη για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.. Η πρώτη προτεραιότητα είναι τώρα η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους, η αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν και στη συνέχεια η ανάληψη ευθυνών που είναι δεδομένο ότι υπάρχουν από τη στιγμή που η φωτιά ξέφυγε και έφτασε μέχρι τον αστικό ιστό. Τα ψέματα έχουν τελειώσει, οι πολίτες δεν θέλουν άλλες εξαγγελίες και λόγια».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: Η διεύρυνση όρος για ισχυρή προοδευτική παράταξη

Ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, παραμένοντας ο κύριος φορέας της προοδευτικής παράταξης, ενώ τόνισε πως το άνοιγμα του κόμματος ενισχύει τη συσπείρωση και τη δυναμική του χώρου.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Κωνσταντινόπουλος απομακρύνθηκε για εσωκομματική υπονόμευση

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε άτυπα πως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διαγράφηκε επειδή υπονόμευε συστηματικά το κόμμα και δεν ανέδειξε το έργο του, ειδικά σε κρίσιμες πολιτικές στιγμές για την αντιπολίτευση.
Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Να αποφύγει η Ελλάδα κάθε εμπλοκή στον πόλεμο

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη συζητήθηκαν η στάση της ΕΕ, οι συνέπειες στη Μ. Ανατολή και ο επαναπατρισμός Ελλήνων. Ο Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη αποφυγής εμπλοκής της Ελλάδας και στήριξης του διεθνούς δικαίου.