ΓΔ: 1450.59 -1.43% Τζίρος: 65.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:55:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Γ. Πατούλης: Να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με ανακοίνωση του σημειώνει οτι στοχεύει σε μια εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε ειλικρινή διάλογο και συνεργασία, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με «στόχο να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο», καλεί ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

Το πρότυπο αυτό, υπογραμμίζει ο κ. Πατούλης «θα το πετύχουμε είτε μαζί, είτε χωρίς το Σύλλογο», καθώς η μέχρι σήμερα τακτική ορισμένων μελών του «δεν υπηρετεί το συμφέρον των εργαζόμενων που εκπροσωπούν, ενώ αναδεικνύει κι έλλειψη σεβασμού στην ισχυρή λαϊκή εντολή, που έλαβε η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας».

Ο κ. Πατούλης στη σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζει τη διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων ως «μοναδική "παραφωνία" στη συμμαχία ευθύνης για την δημιουργική επανεκκίνηση της Αττικής». Επίσης την κατηγορεί ότι βγάζει ανακοινώσεις σε βάρος της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας, αλλά «δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα συνάντηση για να συζητήσει από κοντά όλα όσα θέτει στις ανακοινώσεις αυτές». 

Παρατηρεί ότι αντιλαμβάνονται με λανθασμένο τρόπο τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, κατηγορώντας «μια Διοίκηση που ασκεί μόλις 20 μέρες τα καθήκοντά της, για όλα όσα δεν έγιναν στην Περιφέρεια Αττικής τα προηγούμενα 10 χρόνια». Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία, σημειώνει, από τη μια κάνουν όλα αυτά τα χρόνια τα «στραβά μάτια» και από την άλλη αναδεικνύει ζητήματα που δεν υφίστανται.

Το χειρότερο όμως όλων, υπογραμμίζει ο περιφερειαρχης, είναι πως το Δ.Σ. του Συλλόγου δεν ευαισθητοποιήθηκε σε μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως: 
- Η έλλειψη γιατρού εργασίας σε μια Περιφέρεια που απασχολεί 2500 εργαζόμενους.
- Η απαράδεκτη αναμονή μηνών περισσότερων από 100.000 πολιτών , που προσπαθούν να ανανεώσουν ή να εκδώσουν δίπλωμα οδήγησης από τις υπηρεσίες μας.
- Η έλλειψη αδειοδότησης των παιδικών χαρών, αρμοδιότητας Περιφέρειας.
- Η ανυπαρξία εδώ και ένα χρόνο ελέγχων στην ποιότητα του πόσιμου και θαλάσσιου ύδατος, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, με πιθανό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
- Η χαμηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που έχει συνέπειες στην ολοκλήρωση έργων που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαντλήθηκαν οι πόροι του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» για την Αττική σε δυο ώρες

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» άνοιξε στις 10 το πρωί και μέχρι και τις 11:35 οι πόροι είχαν εξαντληθεί, με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προσπαθεί να εξασφαλίσει επιπλέον χρήματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πατούλης: Να βγάλουμε την Αττική από την αδράνεια

Απονεμήθηκε στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη τιμητική πλακέτα για τις δράσεις και την προσφορά του στο επιχειρείν και ο ίδιος σημείωσε πως απαιτείται σκληρή δουλειά για να επιστρέψει το επιχειρείν στην Αττική.
businessdaily-Mitsotakis-Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani-Qatar
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισφραγίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Κατάρ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπεγράφησαν δύο συμφωνίες. Η Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας και το Μνημόνιο Συνεργασίας για την διεξαγωγή πολιτικών διαβουλεύσεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη μας αφορά γιατί το 2024 είναι πιο δύσκολο από το 2019

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και συγκεκριμένα στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση, όταν η οικονομία αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκεντρο οι επενδύσεις στη συνάντηση Μητσοτάκη με Εμίρη του Κατάρ

Η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ αναμένεται να σηματοδοτήσει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς με έμφαση στον τομέα της οικονομίας, της ενέργειας, τον τουρισμό και την άμυνα.