ΓΔ: 2133.71 3.33% Τζίρος: 151.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:56:42
Νίκος Παππάς πολιτικός
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Παππάς: Οργανωμένη εξωστρέφεια, προοδευτική εκλογική συμμαχία

Ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει σενάρια ρευστοποίησης και προτάσσει: «Συσπείρωση, σωφροσύνη, οργανωμένη εξωστρέφεια […] απέναντι σε κάθε σενάριο ρευστοποίησης και κάθε σχεδιασμό που θέλει αλλεπάλληλες διασπάσεις για να γεννηθεί η -υποτίθεται- νέα ελπίδα για τον προοδευτικό κόσμο».

«Οι συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελούν οδικό χάρτη για την πολιτική μας παρουσία και έκφραση, για τις θέσεις και τις στοχεύσεις μας», αναφέρει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς και προσθέτει: «Αποτελούν και έδαφος συνεργασίας και σύνθεσης, εγγύηση της ευθύνης που έχουμε αναλάβει. Ο σεβασμός και η εφαρμογή τους θα απαντήσουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα».

Για τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν. Εσωτερικοί εχθροί, όχι. Η όποια αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται στη βάση διατύπωσης μιας διαφορετικής πλατφόρμας σε σχέση με όσα έχουμε συμφωνήσει σχεδόν ομόφωνα. Αν υπάρχει εναλλακτική πρόταση σε αυτό που ομονοήσαμε, ότι δηλαδή θέλουμε να ηγηθούμε μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας, θα πρέπει να κατατεθεί. Αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να συζητήσουμε για το πως θα υλοποιηθεί αυτή η στρατηγική».

Ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κάθε σενάριο ρευστοποίησης και προτάσσει: «Συσπείρωση, σωφροσύνη, οργανωμένη εξωστρέφεια […] απέναντι σε κάθε σενάριο ρευστοποίησης και κάθε σχεδιασμό που θέλει αλλεπάλληλες διασπάσεις για να γεννηθεί η -υποτίθεται- νέα ελπίδα για τον προοδευτικό κόσμο».

Διαβεβαιώνει ακόμη ότι «Θα απαντήσουμε στον ιστορικό αναθεωρητισμό, που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης και η Δεξιά, στοχεύοντας να απαξιώσουν την προσφορά, τη συνεισφορά, την παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». 

Στο άρθρο του ο κ. Παππάς εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ: «Στην πάροδο των πέντε τελευταίων ετών, η πολιτική της Ν.Δ. έχει αναδειχθεί σε πυλώνα της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας, της εξαΰλωσης του κοινωνικού κράτους, των αλλεπάλληλων κρίσεων σε ζητήματα καθημερινότητας αλλά και εξωτερικής πολιτικής».

Διατυπώνει τον βασικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ: «Η συγκυρία για την κοινωνία και την οικονομία είναι κρίσιμη. Και αναδιαμορφώνει, βεβαίως, και τους κάθε είδους συσχετισμούς. Την ώρα που η Ν.Δ. υποθηκεύει το μέλλον του λαού, οφείλουμε να καταστούμε βασικός πυλώνας του κοινωνικού και πολιτικού διεξόδου[…]Μπορούμε και οφείλουμε να αποτελέσουμε τη σοβαρή εναλλακτική, την οποία απεύχεται ο κ. Μητσοτάκης. Μπορούμε και οφείλουμε να είμαστε, όλες και όλοι, συμμέτοχοι στον αγώνα αποχώρησης της Ν.Δ. και της δημιουργίας ενός μέλλοντος δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ειρήνης. Είναι υποχρέωσή μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση προσβάλλει το Κοινοβούλιο και τους πολίτες

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει σοβαρό πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αδιαφορία να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, πλήττοντας τη διαφάνεια.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Άκαρπη η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαρακτήρισε «αναιμική» την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητώντας μείωση φόρων, αυστηρό έλεγχο της αγοράς και επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για Μεταφορές και ταξί στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών, με διατάξεις για ηλεκτροκίνηση ταξί, ΤΑΧΙ με οδηγό και ανακλήσεις αδειών. Ο Κ. Κυρανάκης τόνισε αποδοχή προτάσεων και της αντιπολίτευσης.
Κυριάκος Κιρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Γεωλογική μελέτη πριν από την επαναλειτουργία του Οδοντωτού

Ο Κ. Κυρανάκης ξεκαθάρισε πως ο Οδοντωτός δεν θα λειτουργήσει ξανά αν δεν προηγηθεί γεωλογική μελέτη και υπογραφή για ασφάλεια, υπογραμμίζοντας πως δεν θα ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση παίρνει ελλιπή μέτρα για να φανεί συνεπής

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ταύτιση με Τραμπ και Νετανιάχου, αδράνεια στην πρόληψη πολέμου και έλλειψη εθνικής γραμμής, ενώ επέκρινε τα περιορισμένα μέτρα για τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου.