ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Χ. Στυλιανίδης: Προτεραιότητα η ασφάλεια των ναυτικών στη θάλασσα

Ο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι οι εκθέσεις και οι προτάσεις της ΠΕΠΕΝ είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την προσπάθεια αναβάθμισης της ασφάλειας στη θάλασσα.

Τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών, ανέδειξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

Στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) Παναγιώτη Γιγή και την Γενική Γραμματέα της Ένωσης Ελένη Παπαδοπούλου και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας, ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι τα θέματα ασφάλειας είναι ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης και επαναβεβαίωσε τη βούληση του ιδίου και του υπουργείου για συνέχιση και ενίσχυση της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της ΠΕΠΕΝ.

Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι οι εκθέσεις και οι προτάσεις της Ένωσης λαμβάνονται πάντα υπόψη και είναι βοηθητικές στην προσπάθεια του υπουργείου για αναβάθμιση της ασφάλειας στη θάλασσα. Ζήτησε, δε, την περαιτέρω συνδρομή της ΠΕΠΕΝ στην προσπάθεια αυτή.

O κ. Στυλιανίδης παρουσίασε και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την αναμόρφωση του τρόπου διαχείρισης των δρομολογίων της ελληνικής ακτοπλοϊας και κυρίως του τρόπου με τον οποίο αυτό θα γίνεται στα λιμάνια της χώρας με τις λεγόμενες χρονοθυρίδες Θαλάσσιων Λιμένων, (Sea Ports Time Slots System) οι οποίες θα συνδέονται με ένα Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης και χρήσης

Επίσης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων με αποκαταστάσεις ζημιών και κρηπιδωμάτων στις προβλήτες αλλά και επαναφοράς λειτουργικών βαθών σε λιμένες όπου απαιτείται.

Από την πλευρά του το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στις προτάσεις, που έχει καταθέσει δημόσια και τεκμηριωμένα για τα λιμάνια επισημαίνοντας ότι αυτές έχουν στηριχθεί σε εισηγήσεις και επισημάνσεις των πλοιάρχων της Ακτοπλοΐας που προσεγγίζουν καθημερινά τα νησιά και οι οποίοι γνωρίζουν τις ελλείψεις και τις ακαταλληλότητες που υπάρχουν σε υποδομές.

Επιπλέον, εξέφρασε την αντίθεσή του στο πογκρόμ που εξαπολύεται κάθε φορά σε βάρος των Πλοιάρχων, προκειμένου να καλυφθούν ανεπάρκειες και παραλείψεις.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΕΠΕΝ συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος καθώς και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο ανοικτά Ομάν — σώο το πλήρωμα

Ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ δέχθηκε πλήγμα ανοιχτά του Ομάν το μεσημέρι της Δευτέρας. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά το περιστατικό.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Άνοδος 51% στις έκτακτες επιθεωρήσεις στα πλοία

Αυξημένες κατά 51% ήταν φέτος οι έκτακτες επιθεωρήσεις σε πλοία, φτάνοντας τις 515 έως 21 Μαΐου, ενώ οι απαγορεύσεις απόπλου ανήλθαν σε 50, σημαντικά περισσότερες από τις 4 πέρσι, μετά από εντολή του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Γιοτ σε γαλάζια θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα εποχή για το yachting με το «e-Ναυλοσύμφωνο» βλέπουν οι εκπρόσωποι

Το νέο ψηφιακό «e-Ναυλοσύμφωνο» παρουσιάστηκε στο Λαύριο, με θετικά σχόλια από εκπροσώπους ναυτιλίας και θαλάσσιου τουρισμού για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της αξιοπιστίας του κλάδου.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η ναυτιλία χρειάζεται άμεσα ψηφιακό μετασχηματισμό

Από το Λαύριο, ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε το νέο e-Ναυλοσύμφωνο, ένα ψηφιακό σύστημα που μειώνει τη γραφειοκρατία στον θαλάσσιο τουρισμό και θα λειτουργεί πλήρως ως τις 30 Ιουνίου, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ρεαλιστικές λύσεις για ναυτιλία και ενέργεια χωρίς βάρος στους πολίτες

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, συμμετείχε στο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο της ΕΕ στη Λευκωσία, αναδεικνύοντας τις ελληνικές θέσεις για τη ναυτιλία, τη στήριξη των ναυτικών, τη ναυτική εκπαίδευση και την ανάγκη ρεαλισμού στις ευρωπαϊκές πολιτικές.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η πρόταση για 4ήμερη εργασία απειλεί επιχειρήσεις και εργασία

Ο Παύλος Μαρινάκης παρέπεμψε σε ανακοινώσεις ΥΠΕΞ και Ναυτιλίας για τα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια και τόνισε πως δεν μπορούσε να γίνει περαιτέρω ενέργεια από τις ελληνικές αρχές. Για το σύστημα εισόδου-εξόδου είπε ότι προκύπτουν προκλήσεις.