ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κτήριο Βουλής Ελλάδας

Συλλυπητήρια των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη Βάσω Παπανδρέου

«Το μόνο που εύχομαι στην μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣΟΚ είναι να βρουν νέες γυναίκες, που θα πάρουν τη σκυτάλη από την αείμνηστη Βάσω Παπανδρέου και θα ακολουθήσουν τους αγώνες της για την ισότητα των δύο φύλων» είπε η κ. Δούρου.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Βάσως Παπανδρέου, πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, τήρησε η ολομέλεια της Βουλής. Ενημερώνοντας το σώμα για την απώλειά της, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Π. Κουκουλόπουλος, ανέφερε ότι η Βάσω Παπανδρέου υπήρξε στέλεχος του ΠΑΚ και από τα κορυφαία στελέχη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, «το οποίο δεν εγκατέλειψε ποτέ», ενώ έδειξε το ενδιαφέρον της και για την τελευταία εκλογική διαδικασία στο κόμμα της.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα συλλυπητήριά της για την απώλεια της Βάσως Παπανδρέου εξέφρασε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ρένα Δούρου. «Το μόνο που εύχομαι στην μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣΟΚ είναι να βρουν νέες γυναίκες, που θα πάρουν τη σκυτάλη από την αείμνηστη Βάσω Παπανδρέου και θα ακολουθήσουν τους αγώνες της για την ισότητα των δύο φύλων», τόνισε η κ. Δούρου.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Β. Οικονόμου είπε ότι η Βάσω Παπανδρέου υπήρξε μία πολιτικός που κοσμούσε τα κοινοβουλευτικά και πολιτικά ήθη της Ελλάδας, εκφράζοντας κι αυτός με τη σειρά του τα συλλυπητήριά του.

Τον αγώνα της Β. Παπανδρέου για την ύπαρξη των γυναικών στο δημόσιο και τον πολιτικό βίο, εξήρε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου.

Τέλος, τα συλλυπητήρια του κόμματος προς το ΠΑΣΟΚ και τους οικείους της Β. Παπανδρέου εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόρριψη ένστασης ΠΑΣΟΚ για ΕΥΑΘ – Αλλαγές στη διαχείριση νερού

Η Βουλή απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΠΑΣΟΚ για άρθρα του νομοσχεδίου επέκτασης αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ, με τον υπουργό να τονίζει ότι το Σύνταγμα επιτρέπει ανάθεση υδροδότησης σε κρατικές εταιρείες.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει τον έλεγχο νερού στην κοινωνία

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, εξέφρασε την κάθετη αντίθεση στο νομοσχέδιο για ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ και διαχείριση υδάτων, κάνοντας λόγο για προσχηματική διαβούλευση, αποκλεισμό φορέων και εξυπηρέτηση υπερσυγκεντρωτισμού.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας για ν/σ ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στη Βουλή

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας στα άρθρα του νομοσχεδίου για επέκταση ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, που αφορούν μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και αρμοδιοτήτων ΟΤΑ, υποστηρίζοντας παραβίαση του Συντάγματος.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μιχ. Χουρδάκης εντάσσεται στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ - Ενώνουμε δυνάμεις για αλλαγή

Ο βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης εντάχθηκε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά από συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης τον καλωσόρισε και τόνισε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής ενόψει εκλογών.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για πολιτιστική κληρονομιά

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την πολιτιστική κληρονομιά. Υπέρ η ΝΔ, επιφυλάξεις ΠΑΣΟΚ, Πλεύσης Ελευθερίας, ΕΛ.ΛΥ., κατά ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΙΚΗ. Αύριο ψηφίζεται στην Ολομέλεια.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Φλωρίδης: Η αντιπολίτευση απαξιώνει τη διαδικασία αναθεώρησης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ για συνταγματική αναθεώρηση σύγχρονη απάντηση στα προβλήματα, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απαξίωση της διαδικασίας και αυτοδιάλυση των κομμάτων της.