ΓΔ: 2560.34 0.91% Τζίρος: 296.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:04
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Βλαπτικές οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό

«Σε ό,τι αφορά στο εισόδημα, μπορεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να θεωρεί ότι έχει περιθώρια χρόνου, αλλά η κοινωνία δεν έχει» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Βλαπτικές για τους εργαζόμενους οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό» αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζεται: «Με τις εξαγγελίες του για τον κατώτατο μισθό ο πρωθυπουργός επιδιώκει να αποκομίσει μικροπολιτικά κέρδη για αμφίβολα αποτελέσματα στο απώτερο μέλλον. Παράλληλα, αρνείται το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται ελεύθερα για το ύψος του κατώτατου μισθού, πλήττοντας ποικιλοτρόπως τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οι ανάγκες του ελληνικού λαού είναι άμεσες και απαιτούν ριζικές παρεμβάσεις τώρα.

Με βάση την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων η Ελλάδα κατατάσσεται στην προτελευταία θέση στην ΕΕ. Ο πληθωρισμός τροφίμων έχει αλλάξει προς το χειρότερο τη διατροφική συμπεριφορά των νοικοκυριών. Οι δαπάνες στέγασης έχουν ξεφύγει από κάθε μέτρο με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης. Η ενεργειακή πολιτική έχει εκτινάξει τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Σε ό,τι αφορά στο εισόδημα, μπορεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να θεωρεί ότι έχει περιθώρια χρόνου, αλλά η κοινωνία δεν έχει.

Όσο για τις φορολογικές "ελαφρύνσεις", ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταγραφεί ως ο μοναδικός πρωθυπουργός που μείωσε φόρους αυξάνοντας υπέρμετρα την φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, όπως προκύπτει και από τα διαρκώς αυξανόμενα φορολογικά έσοδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Αβραμόπουλου: Οι ύβρεις δεν υποκαθιστούν τις απαντήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη στάση του στο Qatargate, χαρακτηρίζοντας αλαζονική τη δήλωσή του και κατηγορώντας βουλευτές και υπουργούς πως αποφεύγουν τη λογοδοσία όταν είναι υπό έλεγχο.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης διαχειρίζεται επικοινωνιακά την ακρίβεια

Ο Κώστας Τσουκαλάς άσκησε κριτική στον Κ. Μητσοτάκη για την πλατφόρμα #posokanei, τονίζοντας ότι αναδεικνύει τις απώλειες του εισοδήματος λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού και κατηγορώντας την κυβέρνηση για αναποτελεσματικές εξαγγελίες.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος, όχι ελεγκτής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για αλαζονεία και υποκρισία, σημειώνοντας ότι ελέγχεται για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις υποκλοπές και το Predator, ενώ αποφεύγει να απαντήσει στις αποκαλύψεις για την υπόθεση Intellexa.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για καύσιμα και διυλιστήρια

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια στην αύξηση των τιμών καυσίμων, ενώ τα διυλιστήρια καταγράφουν τεράστια κέρδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά μείωση φόρων, δομικές αλλαγές και φορολόγηση υπερκερδών για στήριξη πολιτών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει αποτυχίες ως επιτυχίες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι παρουσιάζει τις αποτυχίες ως επιτυχίες, αγνοώντας σκάνδαλα και βασικά προβλήματα, όπως η στεγαστική κρίση, η ακρίβεια και η έλλειψη δημόσιας δαπάνης για στέγη, ζητώντας πραγματικές λύσεις.