ΓΔ: 2492.78 -0.77% Τζίρος: 95.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:31:34
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Κουτσούμπας: Ο μέσος μισθός σήμερα είναι χαμηλότερος από το 2011

«Ο πληθωρισμός στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, ο πληθωρισμός είναι αρκετά υψηλά. Ο μέσος ονομαστικός μισθός εξακολουθεί να είναι 14% κάτω από τον μέσο μισθό του 2011. Περιμένετε για αυτό να σας πουν οι εργαζόμενοι μπράβο;» δήλωσε.

«Σήμερα οι τράπεζες έχουν κέρδη 3,5 δισ. ευρώ στο πρώτο 9μηνο του 2024. Τις παρεμβάσεις που ετοιμάζεται κ. Μητσοτάκη ούτε που θα τις καταλάβουν οι πολίτες», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κόβει από την παιδεία και την υγεία και τα κατευθύνει στην πολεμική βιομηχανία. Αναφερόμενος στην ακρίβεια και την οικονομική πίεση που αισθάνονται τα νοικοκυριά είπε:

«Ο πληθωρισμός στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, ο πληθωρισμός είναι αρκετά υψηλά. Ο μέσος ονομαστικός μισθός εξακολουθεί να είναι 14% κάτω από τον μέσο μισθό του 2011. Περιμένετε για αυτό να σας πουν οι εργαζόμενοι μπράβο;».

Και συνέχισε: «Τι χρειάζεται; Να φέρεται προς ψήφιση την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για πραγματική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Όσο δεν υπάρχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, θα αυξάνεται συνεχώς η εκμετάλλευση».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία, εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι βγήκε να συγχαρεί τους τζιχαντιστές και κατάπιε τη γλώσσα της για την παρέμβαση της Τουρκίας και του Ισραήλ στη χώρα. Βολές από τον ΓΓ του ΚΚΕ και για την επιλογή της Κίμπερλι Γκίλφοιλ για νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα. «Μας είπαν ότι μιλάει απευθείας με τον Ντόναλντ Τραμπ στο whatsapp και αυτό είναι καλό για τη χώρα. Σαν δεν ντρεπόμαστε. Από τα σάλια που τρέχουν, μπορεί να γλιστρήσετε»…

Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση που ζητάει συγχώρεση στα απομνημονεύματα της Μέρκελ, σχολίασε επιπλέον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βήμα ΚΚΕ εκδήλωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κομνηνάκα: Η κυβερνητική πολιτική συγκρούεται με τις λαϊκές ανάγκες

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι προτάσεις της για τη συνταγματική αναθεώρηση στοχεύουν στην κυβερνητική σταθερότητα και όχι στη διαφάνεια ή την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραθανασόπουλος: Φοροασυλία στους ισχυρούς, βάρη στον λαό από την Επιτροπή

Ο Ν. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ χαρακτήρισε τη συνταγματική αναθεώρηση συνολική παρέμβαση υπέρ του κεφαλαίου, υπογραμμίζοντας πως ειδικά η αλλαγή στο άρθρο 78Σ εξασφαλίζει φορολογικά προνόμια σε μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις.
Κτίριο Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Γκιόκας: Συνταγματική κάλυψη στην ποινικοποίηση του εργατικού κινήματος

Ο Γιάννης Γκιόκας προειδοποίησε πως η αναθεώρηση του άρθρου 29 για τα πολιτικά κόμματα κρύβει κινδύνους ποινικοποίησης του κινήματος, μέσω επιπλέον ελέγχων από τα ανώτατα δικαστήρια και με πρόσχημα τη θεωρία των δύο άκρων.
Βήμα ΚΚΕ εκδήλωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομνηνάκα: Το Σύνταγμα δίνει πιο γρήγορες κι επικίνδυνες αποφάσεις κατά του λαού

Η Μαρία Κομνηνάκα του ΚΚΕ καταδίκασε απερίφραστα τις εμπρηστικές επιθέσεις, τονίζοντας πως αξιοποιούνται για καταστολή και στοχοποίηση των λαϊκών αγώνων. Διαφώνησε με την εξίσωση πολιτικών αγώνων με κοινά ποινικά αδικήματα.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κομνηνάκα: Να καταργηθεί το άρθρο 86, φυσικός δικαστής για υπουργούς

Το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, το οποίο θεωρεί εργαλείο συγκάλυψης για κυβερνητικά στελέχη. Τονίζει πως οι υπουργοί πρέπει να δικάζονται από τον φυσικό δικαστή, όπως όλοι οι πολίτες.