ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημόσια ομιλία με φόντο αρχαίο ναό στη νύχτα.

Μητσοτάκης: Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετώ τον Κώστα Σημίτη

Υπήρξε ένας καταλύτης της δημόσιας ζωής, που έθεσε με τόλμη στο επίκεντρό της τη μεγάλη προσπάθεια του εκσυγχρονισμού της χώρας, αναφέρει ο πρωθυπουργός για τον εκκλειπόντα.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κώστα Σημίτη από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετώ τον Κώστα Σημίτη. Τον άξιο και ευγενή πολιτικό αντίπαλο. Αλλά και τον πρωθυπουργό που συνόδευσε την Ελλάδα στα μεγάλα εθνικά της βήματα: την ένταξη στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ και την είσοδο της Κύπρου στην Ευρώπη. Μία προσωπικότητα η οποία, αναμφίβολα, αφήνει το δικό της αποτύπωμα στην εξέλιξη του τόπου, όλες τις τελευταίες δεκαετίες.  

Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε συνεπής αγωνιστής κατά της δικτατορίας και, αργότερα, ιδρυτικό μέλος, ηγετικό στέλεχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ένας ικανός ακαδημαϊκός δάσκαλος και μετριοπαθής κοινοβουλευτικός άνδρας. Κυρίως, όμως, ένας καταλύτης της δημόσιας ζωής, που έθεσε με τόλμη στο επίκεντρό της τη μεγάλη προσπάθεια του εκσυγχρονισμού της χώρας.
 
«Ο εκσυγχρονισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης», πίστευε ο ίδιος. «Είναι μια διαρκής  διεργασία, έχοντας βάση τις αξίες της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της διαρκούς διεύρυνσης των δυνατοτήτων του ατόμου. Αποτελεί όρο με περιεχόμενο και πολιτική αξία. Ένα εργαλείο δράσης για την αλλαγή της κοινωνίας όσο υπάρχει παρελθόν που καθορίζει το παρόν και εμποδίζει την προσαρμογή στο μέλλον».
 
Ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές, νομίζω ότι αυτή η παρακαταθήκη του διατρέχει και σήμερα, ως κοινή διεκδίκηση, τα ζητούμενα της πατρίδας. Κάτι που σηματοδοτεί το μερίδιο προσφοράς του Κώστα Σημίτη σε αυτήν. Επιτρέποντάς του, στο εξής, να διατηρεί μία ξεχωριστή θέση στη μνήμη και στην Ιστορία. Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του Δάφνη, τις κόρες και τους δικούς του ανθρώπους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης 'άδειασε' Μαρινάκη για να προστατέψει τον εαυτό του

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τη συνέντευξη Μητσοτάκη, λέγοντας πως «άδειασε» τον Μαρινάκη μετά τον σάλο για το επίδομα ανεργίας. Ρωτά γιατί δεν έχει δημοσιευτεί η κοστολόγηση του προγράμματος της ΝΔ και καλεί σε πολιτική αλλαγή.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Όχι σε όλα» από αντιπολίτευση – Επίθεση σε Ανδρουλάκη

Επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκη για τη στάση τους στη Συνταγματική Αναθεώρηση εξαπέλυσε ο Μητσοτάκης στη Βουλή, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι μπλοκάρει θεσμικές αλλαγές και τονίζοντας τη σημασία ευρύτερων συναινέσεων.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχουν βάρβαροι, υπάρχει το ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στη Βουλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επενδύει στον φόβο αντί για την ελπίδα και υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο για την ανάπτυξη, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε την κοινωνία, αλλά θα χάσετε

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επενδύει στον φόβο. Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ προτείνει ρεαλιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, ενώ άσκησε κριτική και στις δηλώσεις για Ερντογάν.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Ν. Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Αμετάβλητη η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ

Ο Ν. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει: το κόμμα παραμένει σταθερά απέναντι στη ΝΔ και επιδιώκει νίκη στις εκλογές. Τόνισε την προτεραιότητα σε κοινωνικά θέματα και ολιστικές λύσεις για την κοινωνία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο κ. Μητσοτάκης απομακρύνθηκε οριστικά από το Κέντρο

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν ανήκει πια στο Κέντρο, ασκώντας κριτική σε ακρίβεια, ολιγοπώλια και υπερφορολόγηση. Παρουσίασε ως σενάρια κυβέρνησης συνεργασία με ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ.