ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
Giannitsis-Tasos
Φωτο: ΑΠΕ

Τον Τάσο Γιαννίτση προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η επιλογή του πρώην υπουργού οφείλεται στην εκτίμηση του Χαριλάου Τρικούπη ότι η επιλογή του Κώστα Τασούλα από τον πρωθυπουργό αφήνει ένα κενό απεύθυνσης στο λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό κέντρο».

Τον Τάσο Γιαννίτση προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την απόφασή του, να προτείνει τον Τάσο Γιαννίτση για ΠτΔ, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η επιλογή του πρώην υπουργού οφείλεται στην εκτίμηση του Χαριλάου Τρικούπη ότι η επιλογή του Κώστα Τασούλα από τον πρωθυπουργό αφήνει ένα κενό απεύθυνσης στο λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό κέντρο», το οποίο, όπως λένε στελέχη του, έρχεται να καλύψει η πρόταση του κόμματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο 81χρονος κ. Γιαννίτσης προκάλεσε θύελλα με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που εισηγήθηκε το 2001 ως αρμόδιος υπουργός, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη να μην την κάνει αποδεκτή.

Επανήλθε πολιτικά το 2011 ως υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, όπου παρέμεινε μέχρι τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.

Το Μάρτιο του 2015 ανέλαβε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (μη εκτελεστικό μέλος) της εταιρείας LAMDA Development, ενώ το 2017, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή για σταθερότητα σε πολιτική και οικονομία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για την πολιτική αλλαγή με ρεαλιστικό πρόγραμμα και ικανά στελέχη, ασκώντας κριτική στη ΝΔ και καλώντας τους δημοκρατικούς πολίτες να στηρίξουν το προοδευτικό σχέδιο του κόμματος.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Νέα αλλαγή για οικονομική και κοινωνική σταθερότητα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, καλεί σε ενότητα για μια νέα Αλλαγή που θα φέρει κοινωνική και οικονομική σταθερότητα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αύξηση ανισοτήτων και χαμηλή ανάπτυξη.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η παρακαταθήκη του Ανδρέα είναι οδηγός για το σήμερα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τόνισε ότι ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ σήμερα συνεχίζει τις αξίες και αρχές του Ανδρέα, στοχεύοντας στην πολιτική αλλαγή, τη δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια.
Ομιλητές σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης καλεί ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συζήτηση για το Σύνταγμα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους προέδρους ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς σε διάλογο με θέμα «Σύνταγμα και Θεσμοί», στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το Σάββατο 28 Μαρτίου, στο Γυμναστήριο Φαλήρου.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος προτείνεται για Αντιπρόεδρος της Βουλής από ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε τον Πάρι Κουκουλόπουλο για Αντιπρόεδρο της Βουλής, αναδεικνύοντας την εμπειρία του. Η εκλογή θα γίνει αύριο στην Ολομέλεια, καθώς η θέση ανήκει στη δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρουλάκης προτείνει τον Κουκουλόπουλο για Αντιπρόεδρο της Βουλής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε τον Πάρι Κουκουλόπουλο για τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, μετά την αποχώρηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, επισημαίνοντας την πολύχρονη κοινοβουλευτική του εμπειρία.