ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:24
Κτήριο Βουλής Ελλάδας

O Νικήτας Κακλαμάνης προτείνεται ως νέος πρόεδρος της Βουλής

Παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα θα υποβάλει σήμερα ο προτεινόμενος για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα Κωνσταντίνος Τασούλας.

Παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα θα υποβάλει σήμερα ο προτεινόμενος για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα Κωνσταντίνος Τασούλας, όπως ενημέρωσε τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την τελευταία στην οποία προσήλθε με την ιδιότητα του προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας είπε στη Διάσκεψη ότι ενόψει των διαγραφομένων εξελίξεων και της επιστολής του πρωθυπουργού με την οποία τον ορίζει υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισε να παραιτηθεί σήμερα. Η παραίτηση του Κωνσταντίνου Τασούλα θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας στην ολομέλεια και θα δρομολογηθεί η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής, την προσεχή Τετάρτη. Σημειωτέον ότι υπάρχει επιστολή του πρωθυπουργού με την οποία προτείνει τον Νικήτα Κακλαμάνη για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.

«Οι δύο αυτές επιστολές του πρωθυπουργού δρομολόγησαν την παραίτησή μου, για λόγους αυτονόητους και την εκλογή υποψηφίου νέου προέδρου της Βουλής, που προτείνει να είναι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο νέος πρόεδρος της Βουλής», είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας και ευχαρίστησε τη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συνεργασία και τον λαό των Ιωαννίνων, ο οποίος επί 25 χρόνια του έδωσε την σπουδαία ευκαιρία να προσφέρει στον τόπο του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν ο κ. Τασούλας αποφάσισε να παραιτηθεί σήμερα από το βουλευτικό αξίωμα, λόγω κριτικής που διατυπώθηκε από ορισμένες πλευρές ότι δεν γίνεται να παραμένει πρόεδρος της Βουλής και να ψηφίσει τον εαυτό του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τασούλας είπε ότι μολονότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό ή στο Σύνταγμα, «είναι θέμα απαραίτητου θεσμικού τακτ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Mitsotakis-Samaras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρέσινγκ στους «σαμαρικούς» βουλευτές και τα σενάρια για νέο κόμμα

Πώς στήνει το Μαξίμου μπλόκα σε κινήσεις αμφισβήτησης από βουλευτές της επιρροής Σαμαρά. Αναμονή για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του ζητά η ΝΔ.
Νίκη Κεραμέως στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στην κοινωνική αδικία με τις συντάξεις χηρείας, λέει η Ν. Κεραμέως

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε στη Βουλή ότι από σήμερα έως την Παρασκευή καταβάλλονται αυξημένες χήρειας συντάξεις Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζοντας έτσι μια πολυετή κοινωνική αδικία του νόμου Τσίπρα-Κατρούγκαλου.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Siemens, το δημόσιο χρέος, τη διαχείριση της οικονομίας, αλλά και για ζητήματα πολιτικής προστασίας και έμφυλης βίας.
Όλγα Γεροβασίλη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε από ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροεδρία Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε με επιστολή της την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της ε’ αντιπροέδρου της Βουλής. Πλέον θα ασκεί τα καθήκοντά της ως ανεξάρτητη βουλευτής Άρτας.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η πολιτιστική κληρονομιά ανήκει σε όλους τους Έλληνες

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ρένα Δούρου με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπ. Πολιτισμού, καταγγέλλοντας διαφθορά, σκάνδαλα και εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς προς όφελος οικονομικών συμφερόντων.
Ντόρα Μπακογιάννη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη: «Παρών» στην εξαετή θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, ψήφισε «παρών» στην πρόταση για εξαετή θητεία ΠτΔ, καθώς στηρίζει τη διατήρηση του άρθρου 30 ως έχει.