ΓΔ: 2639.95 0.13% Τζίρος: 296.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Η κυβέρνηση επιχειρεί να συσκοτίσει τα γεγονότα

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να επιτρέψει να θαφτεί το έγκλημα, όσο κι αν αυτό αποτελεί τον βασικό στόχο της κυβέρνησης».

Επιμένει στην κατηγορία ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συσκοτίσει τα γεγονότα σε σχέση με το δυστύχημα των Τεμπών ο ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί απαραίτητη την κλήση του εμπειρογνώμονα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που υπογράφει το επίσημο πόρισμα, προκειμένου να ενημερωθεί θεσμικά η Βουλή για τα ευρήματα αναφορικά με το δυστύχημα.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τηρώντας με απόλυτη ευλάβεια τη γραμμή του "μπαζώματος", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε για μία ακόμη φορά να συσκοτίσει τα γεγονότα αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών. Στο πλαίσιο αυτό, έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμα και τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων για το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων. Η στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μας εκπλήσσει. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της επιχείρησης συγκάλυψης, που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος».

Κλείνοντας αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να επιτρέψει να θαφτεί το έγκλημα, όσο κι αν αυτό αποτελεί τον βασικό στόχο της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, είναι ευπρόσδεκτη η εισφορά στοιχείων για την υπόθεση από όποιον εμπλεκόμενο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα προστατεύσει η κυβέρνηση τους Ελληνορθόδοξους στη Συρία;

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Σ, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, ρωτούν την κυβέρνηση αν υπάρχει στρατηγική προστασίας των Ελληνορθόδοξων της Συρίας, ενώ ζητούν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια μειονοτήτων εν μέσω νέου καθεστώτος στη χώρα.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τη σιωπή της κυβέρνησης στις δηλώσεις Γκίλφοϊλ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε σαφή απάντηση για το δημοσίευμα της WSJ σχετικά με παρέμβαση της πρέσβειρας Γκίλφοϊλ στα ενεργειακά. Ερωτήσεις στη Βουλή κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Σ, ζητώντας διαφάνεια για τις σχετικές συμφωνίες.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η Έλενα Ακρίτα εκφράζει συλλογική αντίδραση στην κυβέρνηση

Η Έλενα Ακρίτα χαρακτήρισε τις 119 ψήφους στήριξης στην υποψηφιότητά της ως συλλογική αντίδραση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως δεν αποτελούν ήττα και εκφράζουν αντίθεση στις παρεμβάσεις της στη λειτουργία της Βουλής.
Όλγα Γεροβασίλη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε από ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροεδρία Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε με επιστολή της την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέση της ε’ αντιπροέδρου της Βουλής. Πλέον θα ασκεί τα καθήκοντά της ως ανεξάρτητη βουλευτής Άρτας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ξανθόπουλος: Λάθος η συναίνεση με κυβέρνηση που αγνοεί θεσμούς

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε πως η επόμενη αναθεωρητική Βουλή πρέπει να απαιτεί υπερπλειοψηφία, επικρίνοντας την πρόταση της ΝΔ ως φλύαρη και αναποτελεσματική και κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία προς τους θεσμούς.