ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκος Δένδιας πορτραίτο

Δένδιας: Ζήτησε έκτακτες κρίσεις στους ανώτερους αξιωματικούς των ΕΔ

Οι κρίσεις αφορούν τους βαθμούς Ταξίαρχου Στρατού Ξηράς, Αρχιπλοίαρχου ΠΝ, Ταξίαρχου Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και τους βαθμούς του Συνταγματάρχη, Πλοίαρχου ΠΝ και Σμήναρχου.

Την πραγματοποίηση έκτακτων κρίσεων στους βαθμούς του Ταξίαρχου Στρατού Ξηράς, Αρχιπλοίαρχου ΠΝ, Ταξίαρχου Πολεμικής Αεροπορίας, όπως επίσης στους βαθμούς του Συνταγματάρχη, Πλοίαρχου ΠΝ και Σμήναρχου, για όσους Αξιωματικούς έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός των έκτακτων κρίσεων, σε συνέχεια αυτών στις 10/1/2025, είναι η υλοποίηση της Nέας Δομής Δυνάμεων στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», ο εξορθολογισμός του αριθμού των ανώτατων και ανώτερων Αξιωματικών, η προσαρμογή στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις και η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του BD, αναμένονται μεγάλες αλλαγές ειδικά στον Στρατό Ξηράς, καθώς αυτό που θα πρέπει να εξυπηρετηθεί από τις συγκεκριμένες κρίσεις είναι όπως ξεκάθαρα αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «ο εξορθολογισμός του αριθμού των ανωτέρων αξιωματικών, η προσαρμογή στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις και η επίσπευση των μεταρρυθμίσεων».  

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ανακοινώθηκε το κλείσιμο συνολικά 137 στρατοπέδων του Στρατού Ξηράς, καθώς και κατάργησης ή συγχώνευσης μονάδων. Ένα μέρος αυτών θα έκλειναν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024, ενώ τα υπόλοιπα στρατόπεδα θα κλείσουν μέχρι και το τέλος Μαρτίου 2025. 

Άλλωστε όπως είχε εξηγήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο λόγος που κλείνουν μόνο 137 στρατόπεδα είναι διότι «δεν έχουμε χρήματα να επενδύσουμε για να μεγαλώσουν τα άλλα και να κλείσουμε άλλα 250». Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει λογική να έχουμε περισσότερα στρατόπεδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 800 και στρατόπεδα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Απαραίτητες ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και νέα φάση στεγαστικού

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε τη σημασία ισχυρών και σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων για την Ελλάδα, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης δωρεάς για νέες εγκαταστάσεις της 5ης Μοίρας Ικάρων, δωρεά του Π. Λασκαρίδη.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τρίτη φάση το οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ

Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος του ΥΠΕΘΑ με δημοπράτηση έργων άνω των 60 εκατ. ευρώ για 181 νέες κατοικίες σε διάφορες περιοχές. Ήδη έχουν παραδοθεί 462 σπίτια και αναμένονται άλλα 801 σύντομα.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Ανδρουλάκη: «Ατζέντα 2030» και εθνικά ζητήματα

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησαν θέματα εθνικής άμυνας και δομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Άμυνας, μετά από αίτημα του κ. Ανδρουλάκη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Μπούρας: Ισχυρότερη αμυντική βιομηχανία σημαίνει ισχυρότερη εθνική ασφάλεια

Ο επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ υποστράτηγος Ιωάννης Μπούρας παρουσίασε σχέδιο 10 σημείων για ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία, καινοτομία και νέα στρατηγική αποτροπής στην Ατζέντα 2030.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τόνισε πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον βασικό κομμάτι της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας την κλιματική αλλαγή άμεση απειλή. Βραβεύτηκε η 871 ΑΒΕΚ για τις δράσεις της στο περιβάλλον.