ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στέλιος Πέτσας ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Πέτσας: Θα πάρουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί

Ξεκάθαρη προειδοποίηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποφασίσει ακόμα και απαγόρευση της κυκλοφορίας αν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα.

Πολύ κρίσιμες για την μάχη που δίνει η χώρα μας κατά του κορονοϊού χαρακτήρισε της δύο επόμενες εβδομάδες ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποφασιστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα πάρει οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί.

«Το πρόβλημα είναι, πως ακόμη και ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων αν δεν πειθαρχήσουν, ο κίνδυνος στον οποίο μπορεί να εκθέσουν τους συμπολίτες τους, και τους εαυτούς τους φυσικά, είναι πάρα πολύ μεγάλος. Γι’ αυτό αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σχετικά καλά, ιδίως αν συγκρίνουμε τη χώρα μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σχολίασε:

«Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Κάθε μέρα αξιολογούμε την κατάσταση. Κάθε μέρα το επιτελείο του Πρωθυπουργού έχει συσκέψεις με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, αλλά, και όλες τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των επιτελείων των οικονομικών Υπουργείων. Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζονται. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει».

Αναφερόμενος σε όσους δεν άκουσαν τις συστάσεις και ταξίδεψαν, τόνισε:

«Το πρόβλημα είναι ότι πολύς κόσμος θεώρησε αυτή την ανάπαυλα στην καθημερινότητά του ως διακοπές, ενώ δεν είναι. Είναι ένας πόλεμος τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε κάνει επανειλημμένες φορές εκκλήσεις. Ακόμα και αυτοί που ταξίδεψαν και δεν άκουσαν τις συστάσεις, εκεί που θα πάνε, πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους, να μην έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και να διασπείρουν τον ιό».

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, πρόσθεσε:

«Όσον αφορά την ενίσχυση των μέτρων, χθες είχαμε μία ευρεία σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, με τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερο και αυτό θα γίνει. Θα υπάρξουν κάποιες διευκρινήσεις στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη ή την άρση κάποιων μικροστρεβλώσεων. Και αυτό θα γίνει μέχρι αύριο. Είναι μία δυναμική άσκηση. Είναι πρωτοφανής για όλες τις δυτικές κοινωνίες και οικονομίες και προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Όσοι έχουν ανάγκη να στηριχθούν από την Πολιτεία, θα βρουν αυτή τη στήριξη».

Τέλος, αναφερόμενος στη λειτουργία που έγινε στα Κύθηρα, σχολίασε:

«Σχηματίστηκε δικογραφία, όπως όφειλαν να κάνουν οι αρχές και έχει αφεθεί ελεύθερος ο Μητροπολίτης. Το ζήτημα είναι όλοι να πειθαρχήσουμε. Επομένως περιμένουμε μία καλύτερη συμμόρφωση. Γνωρίζοντας την βαθιά πίστη των Ελλήνων και την ιστορία της Ορθοδοξίας μας, αλλά και των άλλων δογμάτων, είναι ικανοποιητικά τα πρώτα δείγματα. Ελπίζουμε να έχουμε ακόμα καλύτερη ανταπόκριση όσο περνάνε οι ημέρες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Σοβαρές υποψίες για ξένη παρέμβαση στις εκλογές Ισραήλ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ξένης παρέμβασης στις εκλογές του Ισραήλ με τεράστια ποσά, ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση για προσπάθεια συνεργασίας με τα αραβικά κόμματα.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Επισημάνσεις Κομισιόν στη Β. Μακεδονία για το όνομα της χώρας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ετήσια έκθεση προόδου για τη Βόρεια Μακεδονία, επικρίνει κυβερνητικά στελέχη που συχνά παραβλέπουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν χρησιμοποιούν τη συνταγματική ονομασία, επηρεάζοντας τις σχέσεις με την Ελλάδα.
Ρένα Δούρου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Απαντήσεις για το φιάσκο πολιτιστικής διπλωματίας με Βουλγαρία

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε την κυβέρνηση για φιάσκο στη «πολιτιστική διπλωματία» με τη Βουλγαρία και υπογράμμισε ότι η Ιστορία δεν ανταλλάσσεται. Ζήτησε σύγκληση Επιτροπής και αποκατάσταση των εκκλησιαστικών κειμηλίων στην Ελλάδα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Χαμηλές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική ΗΠΑ

Γερμανοί πολιτικοί και ΜΜΕ υποδέχθηκαν με ικανοποίηση και ρεαλισμό το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ, δηλώνοντας πως η συνεργασία θα παραμείνει στενή, χωρίς υπερβολικές προσδοκίες για αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον.
Δημήτρης Νάτσιος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Νατσιού στη Βουλή για Μονή Σινά και προσχέδιο Συμφωνίας 2024

Ο Δημήτρης Νατσιός κατέθεσε στη Βουλή το προσχέδιο συμφωνίας Μονής Σινά-Αιγύπτου, που προέβλεπε ιδιοκτησιακά και αυτοδιοικητικά δικαιώματα στη Μονή, και έθεσε ερωτήματα για τους λόγους εγκατάλειψής του.
Ισαάκ Χέρτζογκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Χέρτσογκ: Έκκληση για συμβιβασμό και καταδίκη ρητορικής κατά Αράβων

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ καλεί τα πολιτικά κόμματα να συμβιβαστούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τονίζοντας ότι κανείς δεν πέτυχε πλειοψηφία στις εκλογές, και καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά της αραβικής μειονότητας.