ΓΔ: 2061.11 -1.93% Τζίρος: 175.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:44:41
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης μιλά στη Βουλή ως Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Τσαβδαρίδης: Στήριξη επιχειρηματικών πάρκων και επένδυση στη ΒΙΠΕ

Ο υφυπ. Ανάπτυξης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης ανακοίνωσε την ένταξη της ΒΙΠΕ Ηρακλείου στο Ταμείο Ανάκαμψης με 1,8 εκατ. ευρώ δημόσια ενίσχυση.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης επεσήμανε σήμερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ελευθερίου Αυγενάκη, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά μεθοδικά σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης, της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον εκσυγχρονισμό της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Ηρακλείου και στη συνολική εφαρμογή του Ν.4982/2022 για τα Επιχειρηματικά Πάρκα.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στις έως τώρα τέσσερις υπουργικές αποφάσεις και μία ΚΥΑ που έχουν ήδη δημοσιευτεί, καθώς και στις τρεις επιπλέον κοινές υπουργικές αποφάσεις που είναι σε φάση υπογραφής. 

Τα υπόλοιπα σχέδια βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Σχετικά με τη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε την ένταξη του έργου «Εκσυγχρονισμός / αναβάθμιση της ΒΙΠΕ Ηρακλείου» στο πρόγραμμα «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» του Ταμείου Ανάκαμψης, με συνολικό προϋπολογισμό 3,86 εκατ. ευρώ και δημόσια επιχορήγηση ύψους 1,796 εκατ. ευρώ. Το 30% της επιχορήγησης έχει ήδη αιτηθεί για πληρωμή.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε ακόμη για τη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο με τη συμμετοχή της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. και του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, στην οποία ικανοποιήθηκε το αίτημα για αποσαφήνιση της μη υποχρέωσης νέας σύμβασης εγκατάστασης για τις επιχειρήσεις που προϋπήρχαν του νόμου. Η σχετική εγκύκλιος δημοσιεύτηκε στις 2 Μαΐου 2025.

Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε τη σημασία της διαρκούς βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου για την επιχειρηματική ανάπτυξη, με στόχο ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ευέλικτο πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς και της εγχώριας μεταποίησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μέτρα στήριξης για καύσιμα, αγρότες και μετακινήσεις

Ο Τ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στη νέα κρίση, με μέτρα όπως μείωση 20 λεπτών στο diesel, ψηφιακή κάρτα καυσίμων έως 60€, επιχορήγηση για λιπάσματα και αποζημίωση σε ακτοπλοϊκές για φθηνότερα εισιτήρια.
Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αυστηρή εφαρμογή του νόμου κατά αθέμιτης κερδοσκοπίας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε στη Βουλή ότι τα νέα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας είναι προσωρινά και αμυντικά. Κάλεσε τους επιχειρηματίες να μειώσουν τα κέρδη τους και διαβεβαίωσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί αυστηρά και δίκαια.
Νότης Μηταράκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Στήριξη στην επιχειρηματικότητα, αλλά όχι στην ασυδοσία

Ο Ν. Μηταράκης τόνισε στη Βουλή πως η ΝΔ στηρίζει την επιχειρηματικότητα, παρεμβαίνει με μέτρο για φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας και διαθέτει εργαλεία στήριξης για πολίτες και επιχειρήσεις σε περιόδους κρίσης.
Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Ζητάμε ενημέρωση για Patriot, ψηφίζουμε μέτρα κατά κερδοσκοπίας

Ο Παύλος Γερουλάνος ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα με την ελληνική συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία και εξέφρασε ανησυχία για την εμπλοκή της Ελλάδας στη σύρραξη, ενώ άσκησε κριτική στις κυβερνητικές καθυστερήσεις κατά της ακρίβειας.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Πλαφόν για προστασία από αισχροκέρδεια ως 30 Ιουνίου

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τους βενζινοπώλες, όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα και συμφωνήθηκε κοινή δράση. Το πλαφόν στο κέρδος παραμένει έως 30 Ιουνίου για προστασία καταναλωτών.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Ενημέρωση στη Βουλή για τους Patriot ζητά ο Καζαμίας

Ο Αλ. Καζαμίας ζήτησε από την κυβέρνηση ενημέρωση της Βουλής για εκτόξευση δυο πυραύλων Patriot από την ελληνική συστοιχία στη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας προειδοποίησε για κινδύνους ανάμειξης στη Μ. Ανατολή.