ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Θερμοκήπια αγροτικής καλλιέργειας
Αεροφωτογραφία με θερμοκήπια που κυριαρχούν σε αγροτική περιοχή, ιδανική για ενημερωτικά άρθρα.

Νέο μοντέλο αγροτικής εκπαίδευσης από ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και Ίδρυμα Ευγενίδου

Ο Κώστας Τσιάρας παρίσταται στην υπογραφή Μνημονίου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ–Ιδρύματος Ευγενίδου για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Η αγροτική εκπαίδευση εισέρχεται σε νέα εποχή με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα Ευγενίδου και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα. 

Η συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση της κατάρτισης και των δεξιοτήτων στον πρωτογενή τομέα, με σκοπό τη βιωσιμότητα και την τεχνολογική αναβάθμιση της ελληνικής γεωργίας.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με τον Υπουργό να τονίζει πως «η χώρα χρειάζεται μια νέα γενιά καταρτισμένων αγροτών με καινοτόμο και περιβαλλοντική συνείδηση».

 Στο ίδιο πνεύμα, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, επεσήμανε ότι η συνεργασία αποσκοπεί στο να συνδυαστεί η παραδοσιακή γνώση με τις σύγχρονες δεξιότητες για να ανταποκριθεί ο τομέας στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υλικού, την παροχή υποτροφιών, την οργάνωση ημερίδων και την ανάπτυξη μηχανισμών διασύνδεσης κατάρτισης και αγοράς εργασίας.

 Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Αντώνης Φιλιππής, σημείωσε πως «η γεωργία χρειάζεται εργαλεία γνώσης για να προσαρμοστεί σε φαινόμενα όπως η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός».

Η συνεργασία εγκαινιάζει έναν νέο εκπαιδευτικό χάρτη για την ελληνική ύπαιθρο, βασισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, την πρακτική εφαρμογή και τη σύνδεση με τις ανάγκες του σύγχρονου αγρότη και κτηνοτρόφου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η γνώση και τα πανεπιστήμια κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η γνώση, η έρευνα και τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανταγωνιστικότητα και το μέλλον της Ευρώπης.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 115 χρόνια ιστορίας για το 81ο Δημοτικό Σχολείο

Το 81ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, με ιστορία από το 1911, πραγματοποίησε για τρίτη χρονιά εκδήλωση με θέμα «Ένα σχολείο στα Καραγάτσια», παρουσιάζοντας το πλούσιο παρελθόν του στην τοπική κοινωνία.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερες από 1.700 συλλήψεις στη Γαλλία λόγω κινητοποιήσεων στην παιδεία

Νέες κινητοποιήσεις με περισσότερες από 1.700 συλλήψεις καταγράφηκαν στα γαλλικά λύκεια. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται λόγω έλλειψης μέτρων για την παιδεία, ενώ αυξημένη είναι η ένταση εν όψει εκλογών και ακρίβειας καυσίμων.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατερίνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε έργα Μουσικού Σχολείου και Πολιτιστικού Κέντρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα εργοτάξια του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου και του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης, επισημαίνοντας τη σημαντική πρόοδο των έργων και τη σημασία του σχολείου για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη φοιτητών και οικογενειών

Ο Άκης Σκέρτσος απαντά σε δημοσιεύματα για χαμηλές εγγραφές στα πανεπιστήμια λόγω κόστους ζωής, παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν μικρή μείωση της μη εγγραφής το 2026 σε σχέση με το 2025 και ζητά ακριβή δημόσια συζήτηση.