ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δημόσια εμφάνιση με κουστούμι έξω από κτίριο.

Ανδρουλάκης: Πρέπει να γίνουν πολλές προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την εκτίμηση του προς όλους τους πυροσβέστες για το έργο τους.

Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο του πυροσβεστικού σώματος εξήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατά την επίσκεψή του το πρωί του Σαββάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης.

Στόχευση στην αναβάθμιση και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την εκτίμηση του προς όλους τους πυροσβέστες για το έργο τους σημειώνοντας με έμφαση:

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, τις γυναίκες και τους άντρες του πυροσβεστικού σώματος, για τον αγώνα που δίνετε -πολλές φορές κάτω από ασύμμετρες συνθήκες- για να σώσετε ζωές, περιουσίες και τον φυσικό πλούτο της χώρας». Παράλληλα, επεσήμανε τις αυξημένες απαιτήσεις του επαγγέλματος και τόνισε ότι «η επένδυση στην πρόληψη και ενίσχυση της πυροπροστασίας είναι πλέον αναγκαία».

Ειδική αναφορά έκανε στην «απένταξη από το Ταμείο Ανάκαμψης της αναβάθμισης 8 Canadair και των 13 περιφερειακών κέντρων πολιτικής προστασίας», θέτοντας ζήτημα διαχειριστικής επάρκειας της κυβέρνησης. Υπενθύμισε επίσης τις επανειλημμένες βουλευτικές ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, στις οποίες - όπως ανέφερε - δεν έχει δοθεί ακόμη επίσημη απάντηση.

Είναι επαρκή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης;

Με αφορμή την αυξανόμενη συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «η κλιματική κρίση δεν μπορεί κάθε χρόνο να αποτελεί άλλοθι». Υπογράμμισε την ανάγκη λήψης γενναίων αποφάσεων, με προτεραιότητα στην προληπτική εργαλειοποίηση πόρων και στην ενίσχυση της στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο - όπως ανέφερε - παρουσιάζει έντονη υποστελέχωση και «γερνάει ταχύτατα».

Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε για την προώθηση δίκαιων αιτημάτων των πυροσβεστών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να γίνουν προσλήψεις και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε όλα τα στελέχη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή για σταθερότητα σε πολιτική και οικονομία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για την πολιτική αλλαγή με ρεαλιστικό πρόγραμμα και ικανά στελέχη, ασκώντας κριτική στη ΝΔ και καλώντας τους δημοκρατικούς πολίτες να στηρίξουν το προοδευτικό σχέδιο του κόμματος.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Νέα αλλαγή για οικονομική και κοινωνική σταθερότητα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, καλεί σε ενότητα για μια νέα Αλλαγή που θα φέρει κοινωνική και οικονομική σταθερότητα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αύξηση ανισοτήτων και χαμηλή ανάπτυξη.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η παρακαταθήκη του Ανδρέα είναι οδηγός για το σήμερα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τόνισε ότι ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ σήμερα συνεχίζει τις αξίες και αρχές του Ανδρέα, στοχεύοντας στην πολιτική αλλαγή, τη δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια.
Ομιλητές σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης καλεί ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συζήτηση για το Σύνταγμα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους προέδρους ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς σε διάλογο με θέμα «Σύνταγμα και Θεσμοί», στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το Σάββατο 28 Μαρτίου, στο Γυμναστήριο Φαλήρου.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος προτείνεται για Αντιπρόεδρος της Βουλής από ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε τον Πάρι Κουκουλόπουλο για Αντιπρόεδρο της Βουλής, αναδεικνύοντας την εμπειρία του. Η εκλογή θα γίνει αύριο στην Ολομέλεια, καθώς η θέση ανήκει στη δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρουλάκης προτείνει τον Κουκουλόπουλο για Αντιπρόεδρο της Βουλής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε τον Πάρι Κουκουλόπουλο για τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, μετά την αποχώρηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, επισημαίνοντας την πολύχρονη κοινοβουλευτική του εμπειρία.