ΓΔ: 2343.8 -0.38% Τζίρος: 106.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:23:37
Μάκης Βορίδης ομιλία
φώτο: Menelaos Myrillas/SOOC

Παραιτήθηκαν ο Μ. Βορίδης και τρεις υφυπουργοί για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο υπουργός Μετανάστευσης καθώς και οι υφυπουργοί Τάσος Χατζηβασιλείου, Διονύσης Σταμενίτης και Χρήστος Μπουκώρος υπέβαλαν παραιτήσεις.

Την παραίτησή του για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ υπέβαλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξηγώντας στη σχετική επιστολή του ότι «η ιδιότητα του υπόπτου τελέσεως αξιόποινου πράξεως δεν συνάδει με την ιδιότητα του μέλους της Κυβερνήσεως». Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Μπουκώρος, οι οποίες επίσης έγιναν δεκτές από τον Πρωθυπουργό.

Τέλος, την παραίτησή του υπέβαλε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού, οι αντικαταστάτες των ανωτέρω θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες.

Η επιστολή Βορίδη

Την 19-6-2025, μόλις ανακοινώθηκε η διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας περί «ΟΠΕΚΕΠΕ» στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και χωρίς να έχω δει το περιεχόμενό της, δήλωσα ότι ουδέν επιλήψιμο έχω πράξει.

Χθες διαβάστηκε η δικογραφία στην Βουλή και έλαβα γνώση της δικογραφίας.

Επιβεβαιώνω αυτό που ήδη γνώριζα, ότι ουδέν σχετικό στοιχείο υφίσταται στη συγκεκριμένη δικογραφία που να μαρτυρά περί τελέσεως αξιόποινης πράξης από εμένα.

Ωστόσο, χθες το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι, κατά την κρίση του, η δικογραφία περιέχει ενδείξεις τελέσεως ποινικών αδικημάτων από εμένα και προτίθεται να υποβάλει σχετικό αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής, κάτι που με καθιστά ύποπτο τελέσεως αξιόποινου πράξεως.

Μετά ταύτα, και επειδή η ιδιότητα του υπόπτου τελέσεως αξιόποινου πράξεως δεν συνάδει με την ιδιότητα του μέλους της Κυβερνήσεως και προκειμένου να αφοσιωθώ στο μείζον για εμένα που είναι η υπεράσπιση της αθωότητός μου ενώπιον του Κοινοβουλίου, καθώς και της τιμής και της υπολήψεώς μου, υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και παρακαλώ να την κάνετε δεκτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Υπέρ της προανακριτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ, αιχμές κατά κυβέρνησης

Η Μαρία Κομνηνάκα του ΚΚΕ τόνισε στη Βουλή ότι θα στηρίξουν το αίτημα για προανακριτική επιτροπή, ώστε να διερευνηθούν ευθύνες στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη σκανδάλων.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταιγιστικά ευρήματα Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για παρεμβάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η βουλευτής της «Νίκης» Ασπασία Κουρουπάκη δήλωσε ότι η νέα δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτει δίκτυο παρεμβάσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ με εμπλοκή Λιβανού και Αραμπατζή, ζητώντας διαλεύκανση χωρίς υπεκφυγές.
Έφη Αχτσιόγλου βήμα Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Καθετοποιημένη δομή στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ για δημόσιο χρήμα

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ καλά οργανωμένο σχέδιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, καταγγέλλοντας απόπειρες συγκάλυψης από την κυβέρνηση και τονίζοντας τον ρόλο Λιβανού και Αραμπατζή στη χειραγώγηση των επιδοτήσεων.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Αποστολάκη: Η κυβέρνηση αποφεύγει τη λογοδοσία για ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι η ΝΔ, καταψηφίζοντας τη σύσταση προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, αρνείται τη λογοδοσία και συνεχίζει την προσπάθεια συγκάλυψης, κατηγορώντας και τον πρωθυπουργό για προστασία των συνεργατών του.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Η Αριστερά θέλει φόρο στους πλούσιους, ελάφρυνση στους πολλούς

Ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τόνισε ότι οι δηλώσεις της Κοβέσι αποκαλύπτουν τη ρίζα του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ, ασκώντας κριτική σε κυβέρνηση και στελέχη για προσπάθεια υποβάθμισής του. Υπογράμμισε ότι η κατάχρηση εξουσίας είναι ποινικό αδίκημα.