ΓΔ: 2102.61 -0.94% Τζίρος: 394.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γιώργος Γεραπετρίτης συνάντηση
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε επίσημη συνάντηση εργασίας, μπροστά από τραπέζι με νερό και καφέ.

Γ. Γεραπετρίτης: Συντονισμός ΕΕ για επιστροφές και νέο Σύμφωνο Ασύλου

Συνάντηση με τον Επίτροπο Μ. Μπρούνερ είχε ο Γ. Γεραπετρίτης με έμφαση στο νέο Σύμφωνο Ασύλου, τις επιστροφές και τη συνεργασία με τρίτες χώρες όπως η Λιβύη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε σήμερα συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Μάγκνους Μπρούνερ. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ενίσχυση του ευρωπαϊκού συντονισμού για την αποτελεσματική διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης, καθώς και η υλοποίηση του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης υποδοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην ευθύνη και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. 

Κομβικό σημείο των επαφών αποτέλεσε η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τρίτες χώρες, ειδικά σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιστροφής μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασύλου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις επικείμενες αποστολές στη Λιβύη, οι οποίες κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε στο συνέδριο του "Economist" τις γεωπολιτικές προκλήσεις για τη διεθνή ναυτιλία, το ρόλο της Ελλάδας και τις δυσκολίες που προκαλούν οι συνεχείς συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.
Βαμβάκι στο χωράφι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαμβάκι: Πρωτιά της Ελλάδας στην ΕΕ, περιορισμένη επιρροή στις τιμές παγκοσμίως

Η Ελλάδα κατέχει πρωτιά στην ευρωπαϊκή παραγωγή βάμβακος, καλύπτοντας το 80% της ΕΕ, ενώ παραμένει μικρός «παίκτης» διεθνώς. Το ελληνικό βαμβάκι όμως, ξεχωρίζει για την ποιότητά του και θεωρείται στρατηγικό για την ευρωπαϊκή βιομηχανία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Πλένκοβιτς στο Ζάγκρεμπ: Διμερή και ευρωπαϊκά θέματα στο επίκεντρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Κροάτη ομόλογό του στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συζητώντας διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, με έμφαση στην ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη να ωριμάσει γεωπολιτικά μέσα στη σημερινή ρευστή εποχή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται γεωπολιτική ωρίμανση για να ανταποκριθεί στη ρευστή διεθνή κατάσταση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στρατηγικών επιλογών και ενιαίας ευρωπαϊκής στάσης.