ΓΔ: 2690.67 0.93% Τζίρος: 139.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:06:36
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας

ΑΑΔΕ: Παρέμβαση στο Τελωνείο Μαυροματίου για διαφθορά

Η ΑΑΔΕ διασφαλίζει τη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Τη σαφή θέση της απέναντι σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς επανέλαβε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση στο Τελωνείο Μαυροματίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για τη διερεύνηση της υπόθεσης και τη διαλεύκανσή της.

 Παράλληλα, η Αρχή υπογραμμίζει ότι, με βάση τη δικογραφία και τα αποτελέσματα της έρευνας, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία του τελωνείου, η ΑΑΔΕ μερίμνησε άμεσα για τη μετακίνηση υπαλλήλων από άλλες τελωνειακές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της εξυπηρέτησης και των ελέγχων.

«Η μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή παραβατικότητας και διαφθοράς είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη», τονίζεται στην ανακοίνωση της Αρχής, η οποία επισημαίνει την προσήλωσή της στην τήρηση του νόμου, τόσο από τους πολίτες όσο και από το σύνολο των εργαζομένων της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΑΔΕ: Νέος τελωνειακός χάρτης Αττικής, ανοίγει το Τελωνείο Ανατολικής Αττικής

Από 12 Οκτωβρίου 2026, λειτουργεί το νέο Τελωνείο Ανατολικής Αττικής στα Σπάτα, ενοποιώντας τα τελωνεία Αερολιμένα, Λαυρίου και Ραφήνας, ενισχύοντας την επιτήρηση και καλύπτοντας τις αυξημένες ροές εμπορευμάτων και τουριστών.
ΑΑΔΕ σε φορητό υπολογιστή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΑΑΔΕ: Νέο Τελωνείο Ανατολικής Αττικής στα Σπάτα από 12 Οκτωβρίου

Σε πλήρη λειτουργία από τις 12 Οκτωβρίου 2026 τίθεται το νέο Τελωνείο Ανατολικής Αττικής με έδρα τα Σπάτα, ενοποιώντας τις υπηρεσίες των Τελωνείων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Κατασχεμένα πακέτα τσιγάρων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 477.000 λαθραίων τσιγάρων στο «Ελ. Βενιζέλος»

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποκαλύφθηκαν δύο υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, με πάνω από 477.000 τεμάχια να κατάσχονται, εκ των οποίων 362.800 εντοπίστηκαν σε δέματα με προορισμό Γερμανία και Βέλγιο.
Πακέτα κατάσχεσης ΑΑΔΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρήματα τελωνείων: Ναρκωτικά και παπαγάλοι στο πρώτο εξάμηνο του 2026

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, οι τελωνειακοί της ΑΑΔΕ κατέσχεσαν λαθραία φάρμακα, ναρκωτικά, όπλα, κινητά, ζώα, εξωτικά πτηνά και αντικείμενα πολιτιστικής αξίας, αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.