ΓΔ: 2615.68 -0.29% Τζίρος: 10.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:51:41
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία

Μητσοτάκης: Σε λειτουργία ο νέος αριθμός υγείας 1566, δωρεάν 24/7

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη λειτουργία του 1566, της νέας ενιαίας γραμμής για την υγεία. Οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε ραντεβού, φάρμακα και πληροφορίες, 24 ώρες το 24ωρο.

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από σήμερα ο νέος τηλεφωνικός αριθμός 1566, ο οποίος παρέχει δωρεάν εξυπηρέτηση όλο το εικοσιτετράωρο για ζητήματα που αφορούν την υγεία

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το TikTok, τονίζοντας τη σημασία της νέας αυτής υπηρεσίας για τους πολίτες.

Όπως επισημαίνεται, μέσω του 1566 οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε μια ενιαία τηλεφωνική γραμμή, καταργώντας περισσότερες από 100 διαφορετικές γραμμές που λειτουργούσαν έως σήμερα για το ίδιο εύρος υπηρεσιών. 

«Από σήμερα, για θέματα υγείας χρησιμοποιείται μόνο ένας αριθμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο αριθμός 1566 καλύπτει το σύνολο των υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας καθοδήγηση και πληροφορίες σχετικά με ραντεβού σε νοσοκομεία, ραντεβού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα υψηλού κόστους, φαρμακεία, καθώς και απαντήσεις σε ερωτήματα ή διαχείριση παραπόνων. 

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή που αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά την εξυπηρέτηση και την καθημερινότητα των πολιτών στο θέμα της υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το «1566 δεν αντικαθιστά έναν αριθμό, που είναι το 166». Για όλα τα επείγοντα περιστατικά και περιπτώσεις άμεσης ανάγκης, οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να απευθύνονται στον γνωστό αριθμό του ΕΚΑΒ, 166

Το «όλη η υγεία σε έναν αριθμό» αναδεικνύει τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας παράλληλα την ταχεία ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Ιστιαία: Στήριξη σε βόρεια Εύβοια και κάλπες την άνοιξη 2027

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου αναδείχθηκε η πρώτη μονάδα αιμοκάθαρσης σε τέτοια δομή. Τόνισε τις αναπτυξιακές προοπτικές της βόρειας Εύβοιας και κάλεσε ετοιμότητα ενόψει εκλογών 2027.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας με νέα μονάδα τεχνητού νεφρού, διευκολύνοντας νεφροπαθείς και επισκέπτες. Η μονάδα αναβαθμίστηκε με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ενισχύοντας το ΕΣΥ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέο νοσοκομείο στην Κω και σχέδιο για το παλιό της Ρόδου

Η κυβέρνηση ανέθεσε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την εκπόνηση master plan για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου, ενώ εξασφαλίστηκαν 45 εκατ. ευρώ για νέο νοσοκομείο στην Κω, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Ρόδο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Μητσοτάκη για το κοινωνικό συμβόλαιο υγείας την Τετάρτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο στις 12:00 στο 6ο Συνέδριο Υγείας του ygeiamou.gr και Πρώτου Θέματος, με θέμα «Το κοινωνικό συμβόλαιο της υγείας: Ο ασθενής στο επίκεντρο», στη Μεγάλη Βρεταννία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αφορολόγητο επίδομα σε γιατρούς που υπηρετούν σε μικρά νησιά

Στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον σερ Στέλιο Χατζηιωάννου για τη δωρεά προς το ΕΣΥ, που προβλέπει αφορολόγητο επίδομα 1.500 ευρώ σε γιατρούς που υπηρετούν τον χειμώνα σε 47 νησιά κάτω των 4.000 κατοίκων.