ΓΔ: 2617.13 -0.23% Τζίρος: 9.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:49:41
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης με επαγγελματικό ύφος.

Μητσοτάκης: Οι τραπεζικές υπηρεσίες πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη νέα νομοθετική ρύθμιση που καταργεί τραπεζικές προμήθειες και τέλη ΑΤΜ, τονίζοντας: «Όταν οι κανόνες δεν τηρούνται, παρεμβαίνουμε!»

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη νέα τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία στοχεύει στην κατάργηση των προμηθειών και χρεώσεων από τράπεζες και παρόχους ATM. Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Όταν οι κανόνες δεν τηρούνται παρεμβαίνουμε!»

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, «το περασμένο Δεκέμβριο θεσπίσαμε κανόνες για να περιοριστούν οι υπερβολικές τραπεζικές χρεώσεις». Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως κάποιοι φορείς αξιοποίησαν νομοθετικά παραθυράκια και συνέχισαν την επιβολή αδικαιολόγητων χρεώσεων στους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η πρακτική τερματίζεται οριστικά μέσω της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Κατάργηση προμηθειών σε διατραπεζικές αναλήψεις

Η νέα τροπολογία προβλέπει μηδενισμό της προμήθειας για κάθε ανάληψη χρημάτων από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτους παρόχους που διατηρούν μετοχική σχέση με την τράπεζα του συναλλασσόμενου. Παράλληλα, θεσπίζονται αυστηρά όρια στις χρεώσεις που μπορούν να επιβάλλουν τρίτοι πάροχοι, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την προστασία του καταναλωτή.

Ενίσχυση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης τη σημασία τού να υπηρετούν οι τραπεζικές υπηρεσίες τον πολίτη και όχι να τον επιβαρύνουν άδικα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι τραπεζικές υπηρεσίες πρέπει να εξυπηρετούν τον πολίτη. Δεν πρέπει να τον επιβαρύνουν άδικα», ενισχύοντας το μήνυμα πως οι μεταρρυθμίσεις κρίνονται απαραίτητες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην τραπεζική αγορά. Η παρέμβαση αυτή εκτιμάται ότι θα επιφέρει ουσιαστική ελάφρυνση στους πολίτες, μειώνοντας τις περιττές χρεώσεις και ενισχύοντας τον υγιή ανταγωνισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Μηνύματα Μητσοτάκη, τα πηγαδάκια, πόσο θα βαρύνει το 2026 η δωρεά των τραπεζών

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα, οι παρεμβάσεις των βουλευτών της ΝΔ, πόσο θα επηρεάσει τα μεγέιθη του 2026 η δωρεά των τραπεζών, οι πιέσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ντίζελ και το νέο «κατόρθωμα» Τραμπ.
Αλέξης Πατέλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή»

Ο Αλέξης Πατέλης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Η Μεγάλη Επιστροφή», τόνισε πως η μεγάλη επιστροφή είναι επίτευγμα της Ελλάδας. Επεσήμανε τη σημασία των σωστών προσώπων και των μεταρρυθμίσεων για την οικονομική πρόοδο.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μονή Μεταμόρφωσης Χανίων σήμερα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στη Μονή Μεταμόρφωσης στο Βαρύπετρο Χανίων για την εορτή της Παναγίας, αναφερόμενος στον αγώνα όσων μάχονται κατά των πυρκαγιών και δίνοντας ευχές σε όλους τους Έλληνες.
Κυριάκος Μητσοτάκης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Σίσκο: «Απόστολε, μας γέμισες περηφάνια»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Απόστολο Σίσκο για το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης στο Παρίσι, τονίζοντας πως έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Τεντόγλου για το 4ο χρυσό στο ευρωπαϊκό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου για το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό του στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τονίζοντας πως είναι "μόνιμος κάτοικος της κορυφής".