ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια δήλωσης ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα.

Μαρινάκης: Μέρα μνήμης και ευθύνης τα 7 χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι

Ο Παύλος Μαρινάκης τίμησε τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι, τονίζοντας πως η Πολιτεία μετατρέπει τη μνήμη σε πράξη και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός για την ασφάλεια.

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο των επτά ετών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή σε 104 συνανθρώπους μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε με νόημα πως «σήμερα δεν είναι ημέρα πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι ημέρα μνήμης και σεβασμού», αφιερώνοντας τη σκέψη σε όσους εξακολουθούν να σηκώνουν το βάρος εκείνης της τραγικής ημέρας.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως η Πολιτεία οφείλει να μετατρέπει τη μνήμη σε πράξη, να τιμά τα θύματα, να στηρίζει τους εγκαυματίες και τις οικογένειές τους, μα και να αντλεί πολύτιμα διδάγματα από τα λάθη του παρελθόντος, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ώστε ποτέ ξανά καμία ελληνική περιοχή να μη βιώσει έναν παρόμοιο εφιάλτη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «πολλά έχουν αλλάξει από τότε». Σημείωσε τον εκσυγχρονισμό του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, την ανάδειξη της πρόληψης σε βασική προτεραιότητα και την ενίσχυση της διαρκούς ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η προσπάθεια για ασφάλεια και πρόληψη δεν σταματά ποτέ, καθώς, «όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξήσεις έως 25% στα τιμολόγια ρεύματος, σφοδρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Οι πάροχοι ανακοίνωσαν αυξήσεις έως 25% στα τιμολόγια ρεύματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια και ζητά επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο και έλεγχο τιμών.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για τις νέες προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική

Οι πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν στη Βουλή για τις νέες προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ευρωπαϊκή άμυνα και τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις.
Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Ενιαία ευρωπαϊκή λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ζήτησε από την Ε.Ε. κοινό πλαίσιο για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι στους δανειολήπτες.
Νέα Αριστερά εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ σύμπτωμα της κυβερνητικής πολιτικής

Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ δεν είναι το πρόβλημα, αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής Μητσοτάκη, που οδηγεί σε υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για τα ΕΛΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μέσω του Απόστολου Πάνα, κατηγορεί την κυβέρνηση για «πολιτική αλαζονεία» μετά την αναβολή της συνεδρίασης για τα ΕΛΤΑ και τονίζει ότι θα υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα τους.