ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ολυμπία Κεφαλογιάννη βουλή
Shutterstock

Κεφαλογιάννη σε Τασούλα: Ανθεκτικός ο ελληνικός τουρισμός το 2025

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Τασούλα για τη δυναμική τουριστική πορεία της Ελλάδας, εστιάζοντας σε βιώσιμες δράσεις και ανθεκτικότητα του κλάδου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε συνομιλίες με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της αρμοδιότητάς της.

Η κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού που στοχεύουν στην αναβάθμιση ενός ποιοτικού και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος σε όλη την Ελλάδα.

 Παράλληλα, εστίασε σε ενέργειες που αφορούν την ενίσχυση του ορεινού τουρισμού, μέσω της προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας, της τοπικής οινοπαραγωγής και γενικότερα του ιδιαίτερα σημαντικού πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Σύμφωνα με την υπουργό, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σταθερά εντός των δέκα κορυφαίων τουριστικών προορισμών του κόσμου, με άμεσο αποτέλεσμα τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της. 

Παρά τις έντονες γεωπολιτικές προκλήσεις, ο ελληνικός τουρισμός επιδεικνύει ανθεκτικότητα, ενώ οι προβλέψεις για φέτος παραμένουν θετικές, καθώς όπως χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε, «η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την υπουργό για τη διεξοδική ενημέρωση και επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η τουριστική ανάπτυξη στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. Υπογράμμισε, επίσης, πως ο στρατηγικός σχεδιασμός και η δυναμική παρουσία του ελληνικού τουρισμού συμβάλλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω οικονομική πρόοδο της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη σε έκθεση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα με ισχυρή παρουσία στη World Travel Market 2025 στο Λονδίνο

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε στη World Travel Market 2025 την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και τον στρατηγικό σχεδιασμό του κλάδου, με θετικές προοπτικές για το 2025-2026 και αυξημένο ενδιαφέρον από τη βρετανική αγορά.
Παροικιά Πάρος λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύρος, Πάρος και Κίμωλος στο επίκεντρο ιταλικού ταξιδιωτικού αφιερώματος

Η Ιταλίδα δημοσιογράφος Sonia Anselmo αφιέρωσε άρθρο σε Σύρο, Πάρο και Κίμωλο, περιγράφοντας τη φυσική ομορφιά, τη φιλοξενία και τη μοναδική ταυτότητα κάθε νησιού – «Έρχεσαι τουρίστας και φεύγεις οικογένεια».
Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γεραπετρίτης υποδέχθηκε τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κ. Γκιλφόιλ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης υποδέχθηκε τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.
Κώστας Τασούλας σε τελετή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ στο Μέτσοβο αύριο Κυριακή για τους εορτασμούς της απελευθέρωσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας θα επισκεφθεί το Μέτσοβο την Κυριακή 2 Νοεμβρίου για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και την Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Αξιωματικών του 1940.