ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Τζέφρι Πάιατ: Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα συνεχάρη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του για τα άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Αισιόδοξος ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στο μήνυμά του, προς τα μέλη και την κοινότητα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα στο μήνυμά του έκανε εκτενή αναφορά στην πανδημία του COVID-19 που βιώνει ο πλανήτης ενώ επισήμανε ό,τι προτεραιότητα της Πρεσβείας μετά το τέλος αυτής της κρίσης είναι να στηρίξει δυναμικά τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας.

Παράλληλα συνεχάρη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του για τα άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση του COVID-19, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της διασποράς του ιού, και κατά συνέπεια τη θνησιμότητα στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κύριος Πάιατκαι στις εταιρείες – μέλη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την άμεση ανταπόκριση τους στο να προσφέρουν τεχνολογία αιχμής, τα απαραίτητα τεχνικά και υλικά μέσα αλλά και ιατρικό εξοπλισμό πανελλαδικά, στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμβολή των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης, υπογραμμίζοντας τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ.

Κλείνοντας το μήνυμά του ο κύριος Πάιατ συνεχάρη το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το γεγονός ότι αντιμετώπισαν από την πρώτη στιγμή την κρίση αυτή ως ένα εφαλτήριο για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή μέσα από την άμεση και μεθοδική ενεργοποίηση διαδικασιών διευκόλυνσης των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέταξε μεσίστιες σημαίες για τον θάνατο της Πάρτον

Ο πρόεδρος Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για μία εβδομάδα, τιμώντας τη μνήμη της Ντόλι Πάρτον, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη απώλεια για εκατομμύρια ανθρώπους.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έτοιμη η Ουάσιγκτον να ανακαλέσει βίζες χιλιάδων για άσυλο

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την ανάκληση βίζας εισόδου για αλλοδαπούς που υποβάλλουν αίτηση ασύλου αφού εισέλθουν ως τουρίστες ή επαγγελματίες, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε στις ΗΠΑ η θρυλική τραγουδίστρια Ντόλι Πάρτον

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Ντόλι Πάρτον έφυγε από τη ζωή στα 80 της χρόνια. Πρόσφατα τιμήθηκε για τη συμβολή της στην κάντρι μουσική, αλλά δεν παρέστη λόγω προβλημάτων υγείας, ευχαριστώντας μέσω βίντεο.
Ορίζοντας Χάρισμπουργκ Πενσυλβανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ιλαρά στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ

Δύο ανεμβολίαστοι κάτοικοι του Λάνκαστερ στην Πενσιλβάνια πέθαναν από ιλαρά, οι πρώτοι θάνατοι εδώ και 35 χρόνια στην πολιτεία. Έχουν καταγραφεί 393 κρούσματα φέτος. Οι αρχές τονίζουν τη σοβαρότητα της νόσου και την αναγκαιότητα εμβολιασμού.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Οτάβα επιβάλλει δασμούς έως 50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8/9

Ο Καναδάς θα επιβάλει από 8 Σεπτεμβρίου δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα ως απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ, ενώ εξαγγέλθηκε και οικονομική βοήθεια 7,5 δισ. καναδικών δολαρίων για τους πληγέντες κλάδους.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Οτάβα επιβάλλει δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8/9

Ο Καναδάς θα επιβάλει δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8 Σεπτεμβρίου, απαντώντας στα μέτρα των ΗΠΑ. Προβλέπεται επίσης οικονομική βοήθεια 7,5 δισ. καναδικών δολαρίων για στήριξη πληγεισών επιχειρήσεων και ανέργων.