ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ο Άγγελος Αγγελούδης στο μετρό
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αγγελούδης: Δάνειο ΕΤΕπ με ισχυρή στήριξη για έργα βιώσιμης ανάπτυξης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε τη σύναψη δανείου με την ΕΤΕπ «σημαντικό βήμα» για έργα βιωσιμότητας, σχολικής στέγης και βελτίωσης της καθημερινότητας.

«Οι πολίτες έχουν την απαίτηση από το αυτοδιοικητικό προσωπικό να τολμά υπερβάσεις, να αναζητά συναινέσεις, να πολιτεύεται με όρους σοβαρότητας, υπευθυνότητας και συνέπειας», τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, σε δήλωσή του, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύναψη δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Χαρακτηρίζει, μάλιστα, την απόφαση αυτή ως ένα «πολύ σημαντικό βήμα», ώστε να μπορέσει, όπως λέει, η διοίκηση του δήμου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στην πόλη και στις αυξημένες ανάγκες της.

«Η ευρεία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία καθίσταται δυνατή η πρόσβαση στο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στέλνει το μήνυμα της ευθύνης και της ενότητας απέναντι στις μείζονες προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε, όπως είναι η επίτευξη των στόχων της κλιματικής ουδετερότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελούδης.

«Όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε πιο ισχυροί και, κυρίως, πιο αποτελεσματικοί. 

Δέσμευσή μας αποτελεί η χρηστή, διαφανής διαχείριση των πόρων αυτών, η αξιοποίησή τους για την ολοκλήρωση των έργων που με σαφήνεια έχουμε περιγράψει, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την αύξηση του πράσινου αποτυπώματος, την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, την αναβάθμιση της σχολικής στέγης», καταλήγει ο δήμαρχος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η ΤΝ ενισχύει την προσβασιμότητα: Ημερίδα ΑΠΘ και Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Ημερίδα για την αξιοποίηση της τεχνολογίας ως καταλύτη κοινωνικής ένταξης διοργανώνει το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής ΑΠΘ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (26/11), εστιάζοντας στην προσβασιμότητα και τις προκλήσεις για τους ιατρούς.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ESG

Με πορτοκαλί φωτισμό το Παπανικολάου για Ημέρα Εξάλειψης Βίας κατά Γυναικών

Το Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» φωτίζεται πορτοκαλί έως τα μεσάνυχτα, συμμετέχοντας στην Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, με έμφαση φέτος στη ψηφιακή βία και μήνυμα στήριξης προς όλες τις γυναίκες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακίστηκαν τέσσερις για 19 κλοπές σε επιχειρήσεις της Κ. Μακεδονίας

Τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για 19 κλοπές σε επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με λεία 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χτυπούσαν απομακρυσμένους «στόχους» και κατέστρεφαν κάμερες.
Λιμάνι Θεσσαλονίκης εναέρια λήψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έως τα μέσα 2029 ολοκληρώνεται η 6η προβλήτα στο λιμάνι

Το 2029 αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση της 6ης προβλήτας του λιμανιού Θεσσαλονίκης, αναβαθμίζοντας τη σημασία του. Παράλληλα, θα τελειώσουν οι συνδέσεις με οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, με επένδυση που φτάνει τα 270 εκατ. ευρώ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάνατος πεζού στη Θεσσαλονίκη: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε 29χρονο διανομέα

Ο 29χρονος διανομέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για τον θάνατο 50χρονου πεζού το 2023, μετά από γρονθοκόπηση σε πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικά.