ΓΔ: 2494.81 -0.69% Τζίρος: 96.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:34
Δημήτρης Κουτσούμπας πορτρέτο
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει την ψηφοφορία για Προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε τη διαδικασία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως «διάτρητη» και «άκυρη», καλώντας σε άμεση συνεδρίαση της Διάσκεψης για τη σύσταση Προανακριτικής.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της σημερινής ομιλίας του στη Βουλή, αναφέρθηκε στην ψηφοφορία για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, και στα «διάφορα τεχνάσματα που πρόκειται να επιστρατεύσει η κυβέρνηση για να "βγάλει λάδι" τους υπουργούς της που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ».

«Η κυβέρνηση μάλιστα ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Σήμερα τα ξημερώματα έφθασε στην αθλιότητα να επιστρατεύσει την επιστολική ψήφο για τους βουλευτές της αφού μέσα στην αίθουσα παρευρίσκονταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε:

«Καταγγέλλουμε αυτή τη διάτρητη διαδικασία και ψηφοφορία και επισημαίνουμε ότι είναι απόδειξη του συνολικού εκφυλισμού της, παρασέρνοντας σε αυτόν τον εκφυλισμό και την ίδια τη Βουλή που ήδη είναι απαξιωμένη ανάμεσα στους εργαζόμενους της χώρας με τη συμβολή πολλών εδώ μέσα, εκτός των εγγενών προβλημάτων της, αφού αποτελεί απλά προσπάθεια μασκαρέματος αυτής της αστικής δημοκρατίας με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Την απάντηση την πήρε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και από τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης, αποχωρώντας από αυτή την εκφυλιστική διαδικασία».

«Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει αυτή την άκυρη ψηφοφορία και τα αποτέλεσματά της. Το ΚΚΕ δεν δίνει καμία δυνατότητα και διέξοδο σε προσπάθεια διαφυγής της κυβέρνησης προκειμένου αυτή να αποσείσει από πάνω της τις καραμπινάτες ευθύνες της σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η ΝΔ είναι πολύ βαθιά εκτεθειμένη γιατί την με κάθε τρόπο προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου και αμνήστευσης των υπευθύνων.

 Για το ΚΚΕ παραμένοι ανοιχτή η υπόθεση των ποινικών διώξεων όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Συνεπώς θέτουμε επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης, εντός της ημέρας, συνεδρίασης της διάσκεψης των προέδρων με αποκλειστικό θέμα την αναγνώριση της, ούτως ή άλλως, δεδομένης ακυρότητας της διάτρητης χθεσινής ψηφοφορίας και να παραμείνουν ανοιχτές οι διαδικασίες για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διατάξεων» κατέληξε ο Δ. Κουτσούμπας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων

Η Μαρία Κομνηνάκα του ΚΚΕ τόνισε ότι η συζήτηση για την αναθεώρηση των άρθρων 17, 21 και 24 αποκαλύπτει πως κυβέρνηση και κόμματα συμπλέουν στην θωράκιση του συστήματος, θέτοντας σε προτεραιότητα την πράσινη μετάβαση.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και πορεία προς Βουλή σήμερα στα Προπύλαια

Στάση εργασίας από τις 11:00 ως τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 14 Ιουλίου, αντιδρώντας στη Συνταγματική Αναθεώρηση που προωθεί η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει επίθεση στα δικαιώματα του λαού.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Καταγγελία αισχροκέρδειας στα διυλιστήρια στη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καλύπτει την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα μείωσης των τιμών.
Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

60 εκατ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Πικροδάφνη

Ο υφ. Εσωτερικών Β. Σπανάκης τόνισε στη Βουλή πως εξελίσσονται κανονικά τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Πικροδάφνης και στα νότια προάστια, με χρηματοδότηση άνω των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς καθυστερήσεις ή ασάφειες.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Η εθνική ασφάλεια πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες

Ο υφυπουργός Αθ. Κοντογεώργης τόνισε ότι η Εθνική Ασφάλεια δεν σηκώνει μικροκομματικά παιχνίδια και πως καμιά διαρροή απορρήτων δεν συνέβη στη συζήτηση με deepfake τεχνολογίας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με σοβαρότητα.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση μιλάει μόνο με τα ολιγοπώλια της αγοράς

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία στους πολίτες και εύνοια στα μονοπώλια, ενώ χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα για ακρίβεια και στέγαση και άσκησε κριτική στην πράσινη μετάβαση.