ΓΔ: 2284.4 2.64% Τζίρος: 470.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΑΠΕ

Στεφανής: Μηδενικές οι ροές γιατί έχουμε ισχυρή ηγεσία και σαφείς οδηγίες

Η θέση του υφυπουργού Άμυνας για την προσπάθεια λέμβου με αλλοδαπούς να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, συνοδεία τουρκικών ακταιωρών.

Tο επεισόδιο που συνέβη ανοιχτά της Λέσβου το Μεγάλο Σάββατο, όταν λέμβος με αλλοδαπούς επιχείρησε να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, σχολίασε ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τέτοια επεισόδια τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά, αλλά έχουμε ισχυρή ηγεσία και σαφείς οδηγίες γι’ αυτό οι ροές είναι μηδενικές, τόνισε ο κ. Στεφανής στον Σκάι.

Ο υφυπουργός εξήρε την ψυχραιμία που επιδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που όπως είπε είναι αποτέλεσμα της σκληρής εκπαίδευσης και των σαφών οδηγιών. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες λέμβος με αλλοδαπούς επιχείρησε να εισέλθει σε ελληνικά χωρικά ύδατα βορειοανατολικά της Μυτιλήνης, συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, αλλά εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και από Περιπολικό σκάφος.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών του Λιμενικού.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες από τουρκική ακταιωρό.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 94 μετανάστες στα νότια της Κρήτης μεταφέρονται στους Καλούς Λιμένες

Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών βρίσκονται σε εξέλιξη νότια των Καλών Λιμένων. Συνολικά 94 άτομα εντοπίστηκαν σε λέμβους και θα μεταφερθούν πρώτα στους Καλούς Λιμένες και στη συνέχεια σε προσωρινό χώρο στο Ηράκλειο.
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 18 μετανάστες πνίγηκαν στο Αιγαίο κοντά στο Μπόντρουμ

Δεκαοκτώ μετανάστες πνίγηκαν στ' ανοιχτά του Μπόντρουμ στο Αιγαίο όταν φουσκωτή βάρκα βυθίστηκε. Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 21 άτομα και ανέσυρε τα πτώματα των υπόλοιπων. Το σκάφος δεν σταμάτησε και βούλιαξε.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς συνέδεσε τη βία με μετανάστες

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μίλησε για αύξηση αναλογικής και ψηφιακής βίας, αποδίδοντας μέρος της σε μετανάστες, προκαλώντας αντιδράσεις στη Bundestag. Ανήγγειλε μέτρα όπως ηλεκτρονική επιτήρηση και αποθήκευση IP για δίωξη εγκλημάτων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχρεωτική εκκένωση παιδιών από το Σλοβιάνσκ λόγω ρωσικής προέλασης

Η Ουκρανία ξεκίνησε την υποχρεωτική απομάκρυνση παιδιών από τη Σλοβιάνσκ λόγω επιδείνωσης της ασφάλειας, με τις ρωσικές δυνάμεις να πλησιάζουν περίπου 20 χλμ. από την πόλη, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Φιλάσκιν.