ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
Ο Θάνος Πλεύρης σε επίσημη εκδήλωση, με σοβαρή έκφραση προσώπου στο συνέδριο.

Συνάντηση Πλεύρη με Γερμανό πρέσβη για το νέο νομοσχέδιο μετανάστευσης

Ο Θάνος Πλεύρης παρουσίασε στον Γερμανό πρέσβη τους άξονες του νέου νομοσχεδίου για την παράνομη μετανάστευση, με έμφαση στους ελέγχους, τις επιστροφές και τη συνεργασία ΕΕ.

Στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα, βρέθηκε το νέο νομοσχέδιο που αφορά την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. 

Ο κ. Κιντλ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για τις επιμέρους διατάξεις, τη διαδικασία εφαρμογής, καθώς και τις πιθανές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις αυτού του θεσμικού πλαισίου. Παράλληλα, ζήτησε πληροφόρηση για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο στην Ελλάδα.

Ο κ. Πλεύρης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του υπό διαμόρφωση νομοθετικού πλαισίου, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αποτελεσματική διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης μέσα από την ενίσχυση των ελέγχων αλλά και των επιστροφών. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, απαιτείται μια πολιτική με σαφήνεια και αποφασιστικότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που δημιουργούν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές και να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συνάντηση στη σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τη Βόρεια Αφρική προς την Κρήτη, με τον υπουργό να ενημερώνει τον Γερμανό πρέσβη για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί σε επίπεδο διαχείρισης από τις ελληνικές αρχές. 

Η διαχείριση της κατάστασης αυτής απαιτεί, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, τη συνεργασία τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο τον αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και η επικείμενη επίσκεψη του κ. Πλεύρη στη Γερμανία, όπου προγραμματίζεται συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του. 

Στόχος της επίσκεψης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της μετανάστευσης και των επιστροφών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την υιοθέτηση βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη για εργασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Webinar του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για το ψηφιακό δελτίο αποστολής

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει, στις 27 Απριλίου, διαδικτυακό workshop για το Ψηφιακό Δελτίο Αποστολής, εστιάζοντας σε εξελίξεις της Β' φάσης και πρακτικές εφαρμογής για τη συμμόρφωση και βελτίωση διαδικασιών.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Άμεσο και άνευ όρων άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ζητά η σύνοδος Παρισιού

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε άμεσο και χωρίς όρους άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, μετά από τηλεδιάσκεψη 40 χωρών με τον Κ. Μητσοτάκη. Χαιρέτισε την παύση πυρός ΗΠΑ-Ιράν και τόνισε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας χωρίς διόδια.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στηρίζει ανθρωπιστική βοήθεια και ενότητα του Σουδάν

Η Ελλάδα ανακοίνωσε επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια 1 εκατ. ευρώ για το Σουδάν, τόνισε τη στήριξή της στην ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ζήτησε ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους και ενίσχυση των υποδομών.
Σαντορίνη καλντέρα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Ενίσχυση κρατήσεων από Γερμανία μέσω roadshow της DERTOUR

Η σταθερή ζήτηση από τη Γερμανία για διακοπές στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στο roadshow Sea and Sun της DERTOUR, με συμμετοχή του ΕΟΤ, που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική των ελληνικών προορισμών στη γερμανική αγορά.
Θάνατος με θανατηφόρα ένεση
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή ανησυχία ΕΕ για το νέο νομοσχέδιο θανατικής ποινής στο Ισραήλ

Βερολίνο, Παρίσι, Ρώμη και Λονδίνο εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωση τη βαθιά ανησυχία τους για ισραηλινό νομοσχέδιο που διευρύνει τη θανατική ποινή, τονίζοντας ότι θέτει υπό αμφισβήτηση τις δημοκρατικές αρχές του Ισραήλ.