ΓΔ: 2035.21 -1.46% Τζίρος: 373.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
Πανοραμική άποψη της άδειας αίθουσας της Βουλής των Ελλήνων για πολιτικό ρεπορτάζ.

ΝΙΚΗ - Νατσιός: «Η κυβέρνησή σας είναι η πιο διεφθαρμένη της μεταπολίτευσης»

Σε έντονους τόνους, ο Δημήτρης Νατσιός κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαφθορά και παρότρυνε να παραδοθούν τα οστά των θυμάτων των Τεμπών στους γονείς, ασκώντας κριτική και για το αγροτικό ζήτημα και την εξωτερική πολιτική.

Σε έντονο ύφος τοποθετήθηκε στη Βουλή ο πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ», Δημήτρης Νατσιός, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο ζήτημα των εκταφών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα διαφθοράς, αγροτικής κρίσης και εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Νατσιός έκανε λόγο για «τέλος των ψευδαισθήσεων» τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για «προσβολή» των οικογενειών των θυμάτων και για «ανυποληψία» σε διεθνές επίπεδο.

Επικαλούμενος την αρχαία ελληνική γραμματεία και τη χριστιανική παράδοση, υπογράμμισε ότι η απαγόρευση των εκταφών αποτελεί «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» και «κατάφωρη προσβολή των γονέων». Κάλεσε την κυβέρνηση να παραδώσει άμεσα τα οστά των παιδιών στους συγγενείς, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για «χυδαία ρητορική» απέναντι στις οικογένειες.

Στο θέμα της θεσμικής λογοδοσίας, συνέδεσε την εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με αυτή για τα Τέμπη, μιλώντας για «συγκάλυψη» και αποκλεισμό κρίσιμων μαρτύρων. Χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνηση ως «τη πιο διεφθαρμένη της μεταπολίτευσης» και ζήτησε πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων προσώπων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αγροτική οικονομία, περιγράφοντας «κλίμα απόγνωσης» μεταξύ των κτηνοτρόφων λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Ζήτησε άμεσες αποζημιώσεις, αναστολή οφειλών σε τράπεζες και εφορία και αναπλήρωση εισοδήματος για τους παραγωγούς, ενώ άσκησε κριτική στη διαχείριση της επιδημίας, θέτοντας ερωτήματα για την καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου και πιθανή «έκταση της απάτης στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Στην εξωτερική πολιτική, ο πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ» χαρακτήρισε «ντροπιαστική» την παρουσία του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δουλοπρέπεια» απέναντι στην Τουρκία. Επισήμανε ως «προσβολή κατά της χώρας» τη ματαίωση της συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ζήτησε επίσημη ενημέρωση της Βουλής για τα διεθνή συμβάντα.

Ο Δημήτρης Νατσιός έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η «ΝΙΚΗ» δεσμεύεται σε ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, απευθύνοντας μήνυμα φιλοπατρίας προς τους νέους και καλώντας την κυβέρνηση να δείξει ανθρωπιά, να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, να διασφαλίσει τη θεσμική λογοδοσία και να υπερασπιστεί το κύρος της χώρας στο εξωτερικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα και Κύπρος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα και Κύπρος ενώνουν δυνάμεις σε Φόρουμ για επενδύσεις και καινοτομία

Στις 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα διοργανώνεται το Επιχειρηματικό και Επενδυτικό Φόρουμ Ελλάδας–Κύπρου με έμφαση σε επενδύσεις, καινοτομία, τεχνολογία και γυναικεία επιχειρηματικότητα.