ΓΔ: 2471.38 -0.54% Τζίρος: 75.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:14:35
Σταύρος Παπασταύρου πρόσωπο
Φώτο: SOOC

Συνάντηση του Στ. Παπασταύρου με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη και συζήτησαν για την ενότητα της ομογένειας, τον ρόλο της Εκκλησίας και τις αμερικανικές επενδ.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη υποδοχή του πρωθυπουργού από 28 ομογενειακές οργανώσεις και το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του. Όπως επισήμανε, η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τη συνοχή και τη δυναμική του Ελληνισμού της Διασποράς.

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ως βασικών στηριγμάτων της ομογένειας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αμερικανικές επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα.

Παράλληλα, προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να επισκεφθεί το υπουργείο κατά την επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον υπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση και τη διαρκή στήριξη προς την Εκκλησία, εκφράζοντας θερμές ευχές για επιτυχία στο έργο του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
Στέλιος Παπασταύρου συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπασταύρου με τον Επίτροπο Κλιματικής Δράσης στη Σύνοδο ΟΗΕ

Στη Νέα Υόρκη συναντήθηκαν ο Υπ. Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου και ο Επίτροπος Κλιματικής Δράσης Ε.Ε. Wopke Hoekstra, και συζήτησαν για την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και το έργο CCS στον Πρίνο Θάσου.
Σταύρος Παπασταύρου πρόσωπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Στ. Παπασταύρου

Ο Στ. Παπασταύρου συνάντησε στη Νέα Υόρκη τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ. Μίλησε σε στρογγυλό τραπέζι για συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας και συμμετείχε σε συζήτηση για ΕΕ-Περσικό Κόλπο.
Κλιματική αλλαγή σύγκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη ανάγκη για λειψυδρία σε Αλόννησο, Τήνο και παράταση στο Μεγανήσι

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας τίθενται για τρεις μήνες Αλόννησος και Τήνος, με απόφαση του ΥΠΕΝ. Παράταση για το Μεγανήσι. Ενισχύονται μέτρα για την επάρκεια νερού λόγω παρατεταμένης ανομβρίας στα νησιά.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Η πράσινη ενέργεια κάλυψε για πρώτη φορά την αυξημένη ζήτηση του 2025

Η Κίνα σημείωσε ιστορικό σταθμό για το κλίμα, αφού η αύξηση παραγωγής πράσινης ενέργειας το 2025 κάλυψε πλήρως τη νέα ζήτηση. Η Κίνα συνέβαλε το 60% στην παγκόσμια αύξηση ανανεώσιμων πηγών, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά.