ΓΔ: 2494.81 -0.69% Τζίρος: 96.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:34
Δένδιας, Κροσέτο
Φώτο: Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ν. Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Γ. Κροσέτο, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενίσχυση αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – Ιταλίας στο επίκεντρο της συνάντησης

Ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Γκουΐντο Κροσέτο στη La Spezia, με επίκεντρο την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής συνεργασίας και τη συνεργασία στην Ε.Ε. και τη Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας, Γκουΐντο Κροσέτο.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του κ. Δένδια στην πλατφόρμα Χ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα σε φρεγάτα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στη La Spezia.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η σημασία της συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μεσόγειο, καθώς και στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και της καινοτομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Δένδια-Κογκρέσου ΗΠΑ για ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ, όπου συζητήθηκαν η ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και η σημασία της για την περιφερειακή σταθερότητα.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με τον Καναδό υπουργό Άμυνας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας, συναντήθηκε με τον Καναδό Υπ. Άμυνας David McGuinty στη Σύνοδο ΝΑΤΟ, συζητώντας ενίσχυση συνεργασίας σε αμυντική καινοτομία και ασφάλεια. Αποδέχθηκε πρόσκληση για επίσκεψη στον Καναδά.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε από την Ποντγκόριτσα τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου, με έμφαση στην άμυνα, τη σταθερότητα και την καινοτομία.