ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σταϊκούρας, Δημητρίου
Φώτο: Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, Credits: Νέα Δημοκρατία, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Ελλάδα και Κύπρος ενωμένες για δίκαια λύση στο Κυπριακό

Σειρά επαφών στην Κύπρο πραγματοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, συζητώντας με τον υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη για έργα υποδομών και με την πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και το Κυπριακό.

Μια σειρά σημαντικών επαφών στην Κύπρο είχε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Μεγαλόνησο, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων και τον συντονισμό ενεργειών σε τομείς στρατηγικής σημασίας.

Ο κ. Σταϊκούρας συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέξη Βαφεάδη, με τον οποίο συζήτησε τις κοινές προκλήσεις και προοπτικές στους τομείς των μεταφορών και των υποδομών. 

Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της περσινής παρουσίας του Έλληνα βουλευτή στα εγκαίνια της πρώτης φάσης του Περιμετρικού Αυτοκινητόδρομου της Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η στρατηγική σημασία των μεγάλων έργων για τη συνδεσιμότητα Ελλάδας και Κύπρου, με στόχο τη δημιουργία ασφαλών, αξιόπιστων και βιώσιμων δικτύων μεταφορών. 

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών διαδρόμων για την απρόσκοπτη λειτουργία της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σημαντική ήταν και η συνάντηση του κ. Σταϊκούρα με την πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου. Η συζήτηση εστίασε στις γεωπολιτικές προκλήσεις της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με επίκεντρο το Κυπριακό, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «εθνικό πρόβλημα που απαιτεί δίκαιη και βιώσιμη λύση».

«Η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν αταλάντευτα προσανατολισμένες στην επίλυση του Κυπριακού. Δεν φείδονται προσπαθειών και εργάζονται με συνέπεια για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας και η ενδυνάμωση της φωνής του Ελληνισμού σε διεθνή φόρα βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών, με τα δύο μέρη να συμφωνούν στην ανάγκη στενότερου συντονισμού και κοινών πρωτοβουλιών.

Με αφορμή την 65η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε τις ευχές του, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του Κυπριακού Ελληνισμού. «Η ημέρα αυτή αποτελεί ορόσημο μνήμης και τιμής για όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία», υπογράμμισε.

Η επίσκεψη του Χρήστου Σταϊκούρα επιβεβαιώνει την αδιάλειπτη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου σε καίριους τομείς, αλλά και την κοινή βούληση για ενεργό ρόλο στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ρούντας: Οι ελληνικές δυνάμεις να μείνουν μόνο για ασφάλεια Κύπρου

Ο Γ. Ρούντας της Νίκης ζήτησε μη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και διαβεβαίωση για τη συγκέντρωση των δυνάμεων στην ασφάλεια της Κύπρου, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για Τέμπη, παρακολουθήσεις και έλλειψη δημοκρατικών θεσμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης Χριστοδουλίδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλίες Τασούλα με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη για Μέση Ανατολή και στήριξη Ελλάδας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με Μητσοτάκη για κρίσιμες εξελίξεις και τη στρατιωτική συνδρομή προς Κύπρο. Διαβεβαίωσε για πλήρη ενημέρωση κομμάτων, ενώ εξέφρασε στήριξη στον Κύπριο Πρόεδρο μετά τα γεγονότα στη βάση Ακρωτηρίου.
Μιχάλης Κατρίνης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Επικίνδυνη η διάσταση Ελλάδας-Κύπρου με ευθύνη της κυβέρνησης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης κατηγορεί την κυβέρνηση για επικίνδυνη διάσταση με την Κύπρο στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης και προειδοποιεί για τον κίνδυνο κατάρρευσης της κτηνοτροφίας από τον καταρροϊκό πυρετό.
Κτήριο Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο Ψηφιακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου

Υπέρ της αρχής της συμφωνίας για την συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου, στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, τάχθηκε η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν για την ολομέλεια, εκτός του ΚΚΕ, που δήλωσε ότι καταψηφίζει.