ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Συζητήθηκαν θέματα ελληνοαμερικανικής συνεργασίας.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Τον κ. Πιερρακάκη συνόδευε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιφιγένεια Καναρά.

Η επίσκεψη του υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία ακολούθησε σειρά σημαντικών επαφών στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στην ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, καθώς και στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μέλη του Κογκρέσου και ανώτερα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής παραμένει έτοιμη να λειτουργήσει ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Η προηγούμενη συνάντηση των δύο πλευρών είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, όταν ο Αρχιεπίσκοπος είχε επισκεφθεί τον κ. Πιερρακάκη κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Παιδείας. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος συνεχάρη τον Έλληνα υπουργό για την επιτυχημένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα καθήκοντά του

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άποψη Καστοριάς λίμνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή: Η Καστοριά στο κέντρο του θρησκευτικού τουρισμού

Η Άννα Καραμανλή τόνισε τη δυναμική της Καστοριάς στον θρησκευτικό τουρισμό κατά τα Δ' Καραβαγγέλεια, αναδεικνύοντας το ρόλο ιστορίας, πολιτισμού και πίστης στην ανάπτυξη και την ταυτότητα της περιοχής.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Δυνατή Ελλάδα σε οικονομία και διπλωματία είναι κοινό χρέος

Ο Κ. Πιερρακάκης, σε ανάρτησή του, τονίζει ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ανταγωνιστεί τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Επισημαίνει τη δυναμική ανάπτυξη της Κρήτης και τη σημασία ισχυρής Ελλάδας στην οικονομία, τη διπλωματία και την άμυνα.
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εκκλησία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο βουλευτής Λευκάδας Αθ. Καββαδάς συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο βουλευτής Λευκάδας, Αθανάσιος Καββαδάς, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συζητώντας θέματα της Λευκάδας και το έργο της Εκκλησίας, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης για τη διόρθωση λαθών στον ΕΝΦΙΑ ναών και μονών.
Άννα Καραμανλή εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Καραμανλή με Ιερώνυμο για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη συνεργασία στην προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού, ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής για το 2026.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει μοντέλο-Το 2026 προχωρά ταχύτερα

Ο Κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας τη στρατηγική συνεργασία και τη διαχρονική στήριξη με επενδύσεις άνω των 16 δισ. ευρώ προς τη χώρα.