ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νέα Αριστερά εκδήλωση
Εκδήλωση Νέα Αριστερά με βασικούς ομιλητές σε κεντρική σκηνή.

Νέα Αριστερά: Καταγγελία για αστυνομική βία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει αστυνομική βία κατά μαθητών, γονέων και δασκάλων έξω από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ζητώντας τερματισμό συγχωνεύσεων και κάλυψη των σχολικών κενών.

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, επικρίνοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε δασκάλους, γονείς και μαθητές δημοτικού.

Σύμφωνα με το κόμμα, κατά τη διάρκεια της σημερινής στάσης εργασίας των εκπαιδευτικών έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, σημειώθηκε «αδικαιολόγητη επίθεση της αστυνομίας» με χρήση χημικών σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «αντί η κυβέρνηση να καλύψει τα κενά στη μέση της σχολικής χρονιάς, επιλέγει τη συγχώνευση τμημάτων και την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη», πετώντας παιδιά εκτός ολοήμερου προγράμματος. Παράλληλα, τονίζεται πως η κυβέρνηση καταφεύγει σε δυνάμεις καταστολής αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Η Νέα Αριστερά δηλώνει πως στηρίζει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, ζητώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον τερματισμό των συγχωνεύσεων και την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Αριστερά εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανά

Η Νέα Αριστερά τονίζει ότι τα αιτήματα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» παραμένουν επίκαιρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαστρέβλωση του νοήματος της εξέγερσης και υποβάθμιση των κοινωνικών αγώνων.
Νέα Αριστερά εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Κατηγορίες για αυταρχισμό μετά το περιστατικό με το καρπούζι

Η Νέα Αριστερά κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό στην εκπαίδευση, με αφορμή τη διερεύνηση περιστατικού όπου μαθήτρια φορούσε σύμβολο υπέρ της Παλαιστίνης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Στελέχη Alpha Bank εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση για το «Σήμα Διαφορετικότητας» με ομιλία της Έλενας Ράπτη

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το ΕΒΕΑ παρουσίασαν το «Σήμα Διαφορετικότητας», ενθαρρύνοντας επιχειρήσεις να εφαρμόσουν πολιτικές ισότητας και συμπερίληψης μέσω ψηφιακής αξιολόγησης έως 27/4.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ψηφιακό Φροντιστήριο με τεχνητή νοημοσύνη για Λύκειο

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την επέκταση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου με ζωντανά μαθήματα και εξατομικευμένες ασκήσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης για μαθητές.
Βιομηχανική κοπή μετάλλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΕ: Εκδήλωση για την καινοτομία στη Θεσσαλονίκη – Μονόδρομος για την ανάπτυξη

Νέο υπουργείο που θα ενώσει ανώτατη εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Στ. Καλαφάτης στη Θεσσαλονίκη. Στόχος, η ενίσχυση συνεργασίας πανεπιστημίων, ερευνητικών φορέων και αγοράς.