Φώτο: ΑΠΕ

«Καταιγίδα» μεταρρυθμίσεων με 26 νομοσχέδια ως το τέλος Ιουλίου

Ο πρωθυπουργός τόνισε στην εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης δεν φρενάρει αλλά επιταχύνεται. Λειτουργία της Βουλής και το καλοκαίρι χωρίς θερινά τμήματα.

Έρχονται 26 νομοσχέδια έως τις 31 Ιουλίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης όχι απλώς δεν φρενάρει αλλά αντίθετα, επιταχύνεται. 

Στο ίδιο πλαίσιο είπε στους υπουργούς του ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προτείνει την κανονική συνέχιση των εργασιών της Βουλής και το καλοκαίρι, χωρίς θερινά τμήματα.

Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός η εκτεταμένη, λόγω των έκτακτων συνθηκών, χρήση νομοθέτησης μέσω ΠΝΠ - παρά το γεγονός ότι κυρώθηκαν άμεσα από τη Βουλή - φτάνει στο τέλος της.

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα ευχαρίστησε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από Μητσοτάκη για Τουρκία και ΕΕ

Με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει, σήμερα, διαδοχικές συναντήσεις ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τους ενημερώσει τόσο για τις εξελίξεις με την Τουρκία όσο και για τις αποφάσεις της ΕΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα ξοδέψουμε τα χρήματα της ΕΕ ως... νεόπλουτοι

Με σχέδιο και σύνεση θα γίνει η διαχείριση των 32 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από την Κομισιόν με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως τα χρήματα δεν θα ξοδευτούν με την ανεμελιά του νεόπλουτου.