ΓΔ: 2258.09 1.72% Τζίρος: 213.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:54:37
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
Πάνελ συνέντευξης Τύπου με λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ–ΝΔ μετά τις δηλώσεις Βούλτεψη για τα Τέμπη

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη για τα Τέμπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τη ΝΔ για προσπάθεια αποποίησης ευθυνών και ζητά απαντήσεις από Μαρινάκη και Σδούκου.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρέθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, μετά από δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Ertnews. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι τοποθετήσεις της χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα τοξικές και προσβλητικές.

Η κ. Βούλτεψη, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ισχυρίστηκε ότι το κόμμα ευθύνεται για τους νεκρούς των Τεμπών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πώληση του μεταφορικού έργου σε ιταλική εταιρεία, αφήνοντας αιχμές για τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο ωστόσο παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη σημειώθηκε ενώ η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως το περιστατικό αυτό εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για το δυστύχημα των Τεμπών, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "όσα ψέματα, λάσπη και συκοφαντίες κι αν εκτοξεύσουν, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", υπογραμμίζοντας ότι η αλήθεια δεν θα συγκαλυφθεί.

Τέλος, τίθεται το ερώτημα αν συμφωνούν με τις δηλώσεις της κ. Βούλτεψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και η αρμόδια υφυπουργός, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση στέλνει το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ στο κοινοβουλευτικό αρχείο

Η Τζώρτζια Κεφαλά, βουλευτής Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε τη στήριξη σε προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για Λιβανό και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Στ. Κελέτσης ζητά απόρριψη της προανακριτικής ως αβάσιμης

Ο εισηγητής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, ζήτησε να απορριφθούν οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για προκαταρτική επιτροπή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία κατά Λιβανού και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρόταση προκαταρκτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ – Κόκκαλης υπέρ διερεύνησης

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε στη Βουλή ότι πρέπει να συνδυαστούν τα ευρήματα της δικογραφίας με τις υπουργικές αποφάσεις για να αποκαλυφθεί πλήρως η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και να διερευνηθεί η ευθύνη Λιβανού και Αραμπατζή.
Σπήλιος Λιβανός στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια η συζήτηση για προανακριτική Λιβανού-Αραμπατζή

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά Λιβανού και Αραμπατζή σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με ψηφοφορία να ακολουθεί. Η διαδικασία περιλαμβάνει τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών και μυστική ψηφοφορία.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει το Σάββατο 6 Ιουνίου

Το Σάββατο 6 Ιουνίου συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα έχει προηγηθεί και η Πολιτική Γραμματεία. Δεν είναι βέβαιο αν θα συμμετάσχει ο Π. Πολάκης, λόγω των διαφωνιών για τη θέση του στα κομματικά όργανα μετά τη διαγραφή του.
Πορεία διαμαρτυρίας Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παρέμβαση για τις συλλήψεις του Global Sumud Flotilla

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων που κρατούνται στο Ισραήλ, καταγγέλλοντας βασανιστήρια και κακοποίηση. Επιπλέον, ζητά να ανασταλεί η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ μετά τα πρόσφατα γεγονότα.