ΓΔ: 2552.48 -2.65% Τζίρος: 226.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:28:37
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
Φώτο: ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: 18,6 εκατ. σε 82.600 αγρότες για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης

Η ΑΑΔΕ κατέβαλε την τρίτη δόση επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, ύψους 18,63 εκατ. ευρώ, σε 82.624 αγρότες, μέσω της νέας αυτόματης διαδικασίας χωρίς αιτήσεις ή γραφειοκρατία.

Ολοκληρώθηκε η τρίτη φάση καταβολής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο, με περισσότερους από 82.600 επαγγελματίες αγρότες να λαμβάνουν συνολικά 18,63 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η επιστροφή αφορά αγορές πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για γεωργικές εργασίες, με τιμολόγια πώλησης που έχουν εκδοθεί και διαβιβαστεί στο myDATA και στο eSend της ΑΑΔΕ από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025.

Η συγκεκριμένη καταβολή είναι η τρίτη από τις πέντε συνολικά που έχουν προγραμματιστεί για το τρέχον έτος, στο πλαίσιο της στήριξης των αγροτών και της μείωσης του κόστους παραγωγής.

Η διαδικασία πληρωμής πραγματοποιήθηκε αυτόματα, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, στο πλαίσιο της νέας απλοποιημένης διαδικασίας που έχει θεσπίσει η ΑΑΔΕ για την επιστροφή του φόρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογιστικά και φοροτεχνικά έγγραφα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τέλος χρόνου για 12 υποχρεώσεις στην εφορία: Πώς αποφεύγουμε τα πρόστιμα

Ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μεταξύ άλλων, τα δικαιολογητικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή, οι αιτήσεις για εξώδικη επίλυση διαφορών και οι δηλώσεις από εταιρείες με λήξη χρήσης στις 30 Ιουνίου.
Τοποθέτηση Bitcoin μπροστά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα κρυπτονομίσματα αποκάλυψαν αδήλωτα ομόλογα και έφεραν φόρους 48.865 ευρώ

Φορολογούμενη επικαλέστηκε έσοδα από ρευστοποίηση κρυπτονομισμάτων, για να δικαιολογήσει τεκμήρια, αλλά ο έλεγχος στους λογαριασμούς της εντόπισε επενδύσεις άνω των 320.000 ευρώ, ποσό που δικαιολογείτο με βάση τα εισοδήματά της.
επενδύσεις και αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο «μέρισμα» από τα κέρδη των επιχειρήσεων προσδοκά το Δημόσιο το 2027

Αισθητή αύξηση πάνω από 15% των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, λόγω της υψηλής κερδοφορίας που παρουσιάζουν φέτος οι εισηγμένες και μη εταιρείες.