Σε δημόσια τοποθέτησή του μέσω κοινωνικών δικτύων, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το αδημοσίευτο βιβλίο του με τίτλο Ιθάκη.
Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης «επιλέγει τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας» αντί για ουσιαστική αντιπαράθεση με τα πραγματικά γεγονότα.
Στην ανάρτησή του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το βιβλίο του ως «ενδιαφέρον μυθιστόρημα» και δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να το διαβάσει, αφήνοντας την κριτική του σε άλλους.
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός, αντί να ασχοληθεί με τη μελέτη των γεγονότων του παρελθόντος και τα σημερινά προβλήματα διακυβέρνησης, επιλέγει να επικεντρώνεται σε άλλες υποθέσεις και να στηρίζει, όπως αναφέρει, τη «συγκάλυψη» και την αποφυγή διαλόγου για σημαντικά ζητήματα.
Καταλήγοντας, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για ένα μέλλον εντιμότητας και δικαιοσύνης στη χώρα, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτή η προοπτική είναι που φοβίζει, όπως υποστηρίζει, τον κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του.