ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Βαρύτατες καταγγελίες για τραμπουκισμούς από Λαζαρίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Μακάριο Λαζαρίδη για επιθέσεις σε μάρτυρα και ακροδεξιούς χαρακτηρισμούς σε βουλευτή, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί και να αναλάβει ευθύνες.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, Μακάριο Λαζαρίδη, για ακραίους τραμπουκισμούς κατά τη διάρκεια των εργασιών της επιτροπής.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι συνεχείς αποκαλύψεις για το υποτιθέμενο "γαλάζιο" σκάνδαλο έχουν οδηγήσει τον κ. Λαζαρίδη σε ακραίες συμπεριφορές, με στόχο, όπως τονίζεται, να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση και να εκτραπεί η διαδικασία.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο κ. Λαζαρίδης επιτέθηκε "με χυδαίο τρόπο" σε μάρτυρα, ενώ φέρεται να χρησιμοποίησε "ακροδεξιάς κοπής χαρακτηρισμούς" κατά του βουλευτή Αλέξανδρου Καζαμία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τη συμπεριφορά αυτή και καλεί τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη του, ζητώντας να τοποθετηθεί δημόσια απέναντι σε "τοξικές συμπεριφορές που υπονομεύουν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου".

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι η στάση του κ. Λαζαρίδη δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για να παρεμποδιστεί η διαλεύκανση της υπόθεσης των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ο Ανδρουλάκης ας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας αλλού

Η Αλεξάνδρα Σδούκου επέκρινε τις δηλώσεις Ανδρουλάκη περί «εκτροπής» τη μέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τις ντροπιαστικές και ανάρμοστες. Τόνισε το βάρος των λέξεων, καλώντας για περισσότερη υπευθυνότητα.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Απέτυχε η επιχείρηση ηθικής απαξίωσης της ΝΔ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι απέτυχε η επιχείρηση ηθικής απαξίωσης της ΝΔ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας ενότητα και προβάλλοντας επενδύσεις, ανάπτυξη και μέτρα κατά της ακρίβειας.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: «Τα περί σκανδάλων στην αντιπολίτευση καταρρέουν»

Η Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε πως για 7 βουλευτές ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προέκυψε δίωξη, ενώ 4 αντιμετωπίζουν κατηγορίες ηθικής αυτουργίας. Τόνισε το τεκμήριο αθωότητας και ότι οι έρευνες πρέπει να γίνουν χωρίς παρεμβάσεις.
Κώστας Τσιάρας ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαθιστά την αλήθεια

Ο Κώστας Τσιάρας δήλωσε πως η αρχειοθέτηση της υπόθεσης από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποδεικνύει ότι δεν είχε καμία παράνομη ή επιλήψιμη συμπεριφορά, τονίζοντας πως πάντα σεβάστηκε τη διαδικασία της Δικαιοσύνης.
Νότης Μηταράκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νότης Μηταράκης: Δήλωση για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ έκλεισε, καθώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν βρήκε καμία παρανομία από μέρους του, ενώ υπογράμμισε πως είχε από την αρχή απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.