ΓΔ: 2665.4 -0.84% Τζίρος: 270.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:07:39
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο

Σδούκου: Ο Ανδρουλάκης ας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας αλλού

Η Αλεξάνδρα Σδούκου επέκρινε τις δηλώσεις Ανδρουλάκη περί «εκτροπής» τη μέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τις ντροπιαστικές και ανάρμοστες. Τόνισε το βάρος των λέξεων, καλώντας για περισσότερη υπευθυνότητα.

Νέα Δημοκρατία: Παρέμβαση για τη χρήση του όρου «εκτροπή» και τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ΟΠΕΚΕΠΕ, σιδηροδρομικά συστήματα και υπόθεση Τριαντόπουλου πραγματοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνέντευξή της στον Real FM.

Η κ. Σδούκου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη περί «εκτροπής» εντός της Βουλής, τονίζοντας ότι η χρήση του όρου έγινε σε μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Επισήμανε πως «δεν μπορεί να μιλά το ΠΑΣΟΚ για "εκτροπή" απέναντι σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, που την εμπιστεύτηκε το 41% των πολιτών». Υπογράμμισε ότι οι λέξεις έχουν βαρύτητα, ειδικά η λέξη «εκτροπή», και ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί προσβάλλουν τη δημοκρατική επιλογή του λαού.

Αναφερόμενη στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε πως «δεν αποδίδουμε πρόθεση, αλλά λανθασμένους χειρισμούς στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία». Τόνισε πως σοβαρές υποθέσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από πραγματική αποτίμηση των ποσών και επαρκή τεκμηρίωση, ενώ επεσήμανε τη διαφορά μεταξύ των αρχικών και των τελικών ποσών που συζητήθηκαν για καταλογισμούς.

Σε ερώτηση για τα συστήματα ασφαλείας των τρένων, η κ. Σδούκου ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συστήματος αυτόματης πέδησης (ETCS) στους συρμούς της γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Το υπόλοιπο δίκτυο έχει καλυφθεί σε ποσοστό 80%, με τις εργασίες στο τμήμα Λιανοκλάδι-Λάρισα να ολοκληρώνονται έως τον Αύγουστο του 2026, όπως είχε δηλωθεί επισήμως.

Τέλος, σχετικά με την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του κ. Τριαντόπουλου, η κ. Σδούκου δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού στη διαδικασία και αυτοσυγκράτησης στα σχόλια πριν από την τελική απόφαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ για πρωτιά και αλλαγή πολιτικής, όχι σκέτη εναλλαγή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην πρώτη θέση για ριζική πολιτική αλλαγή, αποκλείοντας κυβερνητικές συνεργασίες, και υπογράμμισε τη διαφορά μεταξύ πολιτικής αλλαγής και εναλλαγής εξουσίας.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η πρώτη θέση και η πολιτική αλλαγή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ δήλωσε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη θέση για την πολιτική αλλαγή, τονίζοντας ότι αυτό απαιτεί ήττα της ΝΔ. Υποστήριξε πως το οικονομικό σχέδιο του κόμματος είναι πλήρως κοστολογημένο και ρεαλιστικό.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ζητώ ψήφο αλλαγής με ήθος, σοβαρότητα και αξιοπιστία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για αξιοπιστία και ήθος με καταψήφιση της ΝΔ, παρουσιάζοντας τη πλήρη κοστολόγηση της 13ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ, απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν για αλλαγή σελίδας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για αξιοπιστία και ήθος, καταψηφίζοντας τη ΝΔ. Τόνισε ότι υπάρχει πλήρης κοστολόγηση για τη 13η σύνταξη και κατηγόρησε τη ΝΔ για ελλιπή διαφάνεια.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Απέτυχε η επιχείρηση ηθικής απαξίωσης της ΝΔ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι απέτυχε η επιχείρηση ηθικής απαξίωσης της ΝΔ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ζητώντας ενότητα και προβάλλοντας επενδύσεις, ανάπτυξη και μέτρα κατά της ακρίβειας.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: «Τα περί σκανδάλων στην αντιπολίτευση καταρρέουν»

Η Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε πως για 7 βουλευτές ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προέκυψε δίωξη, ενώ 4 αντιμετωπίζουν κατηγορίες ηθικής αυτουργίας. Τόνισε το τεκμήριο αθωότητας και ότι οι έρευνες πρέπει να γίνουν χωρίς παρεμβάσεις.