ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Γιώργος Γεραπετρίτης χαμογελαστός
Φώτο: Menelaos Michalatos / SOOC

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Λίβυο Πρόεδρο της Βουλής αύριο

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Βουλής της Λιβύης Aguila Saleh Issa, στο πλαίσιο των ελληνικών πρωτοβουλιών για ενίσχυση των διμερών σχέσεων και περιφερειακή σταθερότητα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Aguila Saleh Issa, αύριο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 3:30 μ.μ.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλωματικής δραστηριότητας της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση των σχέσεων με τη Λιβύη και την προώθηση της σταθερότητας στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μεταβαίνει στη Λιβύη τη Δευτέρα

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης επισκέπτεται αύριο την Τρίπολη, όπου θα συναντηθεί με ηγετικά στελέχη της Λιβύης, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος Προεδρικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός και υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ για Λιβύη: «Κρίσιμο σταυροδρόμι» και πίεση για εκλογές

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ στη Λιβύη, Χάνα Τέτε, προειδοποίησε το ΣΑ ΟΗΕ πως η χώρα είναι σε κρίσιμο σημείο. Τόνισε πως δεν υπάρχει πρόοδος και αν συνεχιστεί αυτό, θα καταθέσει νέες προτάσεις τον Ιούνιο για προώθηση της διαδικασίας.
Βάρκα με μετανάστες
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Διασώθηκαν 4 μετανάστες 5 μέρες μετά το ναυάγιο πλοιαρίου

Τέσσερις μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο πέντε ημέρες μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου τους ανοιχτά της Λιβύης. Τουλάχιστον δέκα νεκροί και 31 αγνοούμενοι, σύμφωνα με τον ΔΟΜ. Οι μετανάστες προέρχονταν από Αίγυπτο και Σουδάν.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Προτεραιότητα η προστασία της Κρήτης από παράνομη μετανάστευση

Ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας τόνισε τη σημασία ενίσχυσης του Λιμενικού για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην Κρήτη, ανακοινώνοντας νέο εξοπλισμό και προσλήψεις, καθώς και αυστηρότερους ελέγχους σε λιμάνια και παραλίες.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Κυρώσεις για λαθρεμπόριο πετρελαίου Λιβύης έως Αύγουστο 2027

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανανέωσε ομόφωνα το καθεστώς κυρώσεων για την παράνομη εξαγωγή πετρελαίου από τη Λιβύη έως 1/8/2027 και την εντολή της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων έως 15/8/2027, βάσει της απόφασης 2146/2014.