ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε εκδήλωση, με σοβαρή έκφραση και μικρόφωνο στο χέρι.

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός μετατρέπει την οικονομική πρόοδο σε ευημερία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει αυθεντική ευρωπαϊκή χώρα και πως η προσπάθεια συνεχίζεται. Υπογράμμισε τη σημασία των εκλογών του 2027 και την πρόοδο της χώρας.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, επισήμανε πως «έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα, να την κάνουμε πραγματική ευρωπαϊκή χώρα. Δεν έχει ολοκληρωθεί η προσπάθειά μας».

Αναφερόμενος στην πορεία προς τις εκλογές του 2027, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι υπάρχει διπλή αποστολή: αφενός, να επικοινωνηθεί στους πολίτες η πολιτική της κυβέρνησης, αφετέρου να παρουσιαστούν οι στόχοι για το 2030. Υπογράμμισε επίσης πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε θέση να ψηφίζει προϋπολογισμό που «μετατρέπει την πρόοδο της οικονομίας σε ατομική προκοπή».

Σχετικά με την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη στη θέση του προέδρου του Eurogroup, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, η οποία στο παρελθόν χαρακτηριζόταν ως «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, πλέον επιλέγεται για να ηγείται της κεντρικής πολιτικής της ευρωζώνης. Αυτό, όπως ανέφερε, αποτελεί αναγνώριση όχι μόνο της πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και των προσπαθειών του ελληνικού λαού, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που «τα βλέπει όλα μαύρα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε τονίζοντας τη σημασία του ρεαλισμού, επισημαίνοντας: «Να κρατάμε το βλέμμα των φιλοδοξιών μας ψηλά αλλά και τη ματιά μας χαμηλά, οι πολίτες έχουν πολλά προβλήματα ακόμα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρόταση Μητσοτάκη για διακομματική επιτροπή στον πρωτογενή

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τη διακομματική επιτροπή που πρότεινε ο Κυρ. Μητσοτάκης με στόχο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με πρόεδρο τον Γ. Οικονόμου και ορίζοντα 4 μηνών. Ενστάσεις από ΠΑΣΟΚ για εθνικό διάλογο.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας με αγρότες: Αποζημιώσεις, ενισχύσεις και θέματα αγροτεμαχίων

Ο Κ. Τσιάρας συναντήθηκε με εκπροσώπους μπλόκων από Β. Ελλάδα και Εύβοια. Συζητήθηκαν αποζημιώσεις, πληρωμές ενισχύσεων, ζητήματα ιδιοκτησίας αγροτεμαχίων και έλεγχοι για ελληνοποιήσεις.
Μητσοτάκης-Τασούλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις στην αρχή του 2026

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ταξίδι του σε Νταβός και Βρυξέλλες, επισημαίνοντας τις πρωτοφανείς προκλήσεις του 2026 και την ανάγκη διαλόγου.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση αγροτών με τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα στο Υπουργείο

Μετά τη χθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, σήμερα στις 11:00 θα έχουν νέο ραντεβού με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, στο πλαίσιο του διαλόγου για τα αγροτικά ζητήματα.