ΓΔ: 2696.92 1.16% Τζίρος: 247.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:08:36
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
Φώτο: SOOC

Ανδρουλάκης: Όχι στη συμφωνία Mercosur, πλήγμα για αγρότες και κτηνοτροφία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει ούτε θα στηρίξει τη συμφωνία Mercosur, επειδή θεωρεί ότι θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία και παραγωγή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ΑΣΕΠΟΠ και «Δήμητρα» στο Βελβεντό Κοζάνης, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους συνεταιριστές για τη φιλοξενία και αναγνώρισε τον ρόλο του ΑΣΕΠΟΠ ως πρότυπο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Επεσήμανε τη σημασία της διατήρησης μιας ζωντανής υπαίθρου και της δημιουργίας ευκαιριών για τις επόμενες γενιές στον τόπο τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας, όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής και η έλλειψη εργατικών χεριών. 

Επισήμανε επίσης το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σχολιάζοντας πως αποκάλυψε την απουσία στρατηγικού σχεδιασμού από την κυβέρνηση και παραβιάσεις στις βασικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη ενός υγιούς συνεταιριστικού κινήματος, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες. 

Υπογράμμισε ότι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, προτεραιότητα στη σύνδεση με φθηνή ενέργεια θα έχουν οι παραγωγοί, όχι η ολιγαρχία.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη διασύνδεσης της εθνικής παραγωγής με τη μεταποίηση και τον τουρισμό, ώστε να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία και ποιοτικές θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.

Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη σαφή θέση του ΠΑΣΟΚ κατά της συμφωνίας Mercosur, επισημαίνοντας πως οι επιπτώσεις της θα είναι επώδυνες για την ελληνική οικονομία και την εγχώρια παραγωγή. 

Τόνισε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, όπως ανέφερε, στήριξε τη συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χωρίς να παρουσιάσει τα οφέλη για την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς όπως η κτηνοτροφία και η γεωργία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Καλούμε σε ενότητα για πολιτική αλλαγή, πέρα από διλήμματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Σαντορίνη υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε πολιτική αλλαγή, απορρίπτοντας τα διλήμματα «Μητσοτάκης ή χάος» και κατηγόρησε τη ΝΔ για αλαζονική στάση και λογική διαίρεσης της κοινωνίας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κατηγορίες για ΠΑΣΟΚ λόγω αμφιλεγόμενων συνεργασιών

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για σύμπραξη με το "παρακράτος Μητσοτάκη", υποστηρίζοντας πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στοχοποιούν την ίδια. Επέκρινε και τον ρόλο του κόμματος στις επιστολικές ψήφους και τη "σιωπή" τους.
Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Έχουμε σχέδιο και ανεξαρτησία για καλύτερη ζωή πολιτών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για δίκαιη ανάπτυξη μέσω νέου παραγωγικού μοντέλου, εστιάζοντας σε πρωτογενή τομέα, μεταποίηση και τουρισμό. Τα μέτρα κοστολογούνται σε 1,2 δισ. ετησίως αρχικά.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Όχι σε όλα» από αντιπολίτευση – Επίθεση σε Ανδρουλάκη

Επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκη για τη στάση τους στη Συνταγματική Αναθεώρηση εξαπέλυσε ο Μητσοτάκης στη Βουλή, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι μπλοκάρει θεσμικές αλλαγές και τονίζοντας τη σημασία ευρύτερων συναινέσεων.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχουν βάρβαροι, υπάρχει το ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στη Βουλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επενδύει στον φόβο αντί για την ελπίδα και υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο για την ανάπτυξη, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε την κοινωνία, αλλά θα χάσετε

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επενδύει στον φόβο. Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ προτείνει ρεαλιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, ενώ άσκησε κριτική και στις δηλώσεις για Ερντογάν.