ΓΔ: 2095.93 -0.52% Τζίρος: 33.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:01:38

Επιθεώρηση Πλακιωτάκη στον Πειραιά για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας

Στο λιμάνι του Πειραιά ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκης επιθέωρησε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις ακτοπλοϊκές γραμμές της Κρήτης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Η κανονικότητα ξεκινάει σήμερα από την Κρήτη. Θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα νησιά μας» δήλωσε το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος επισκέφθηκε διαδοχικά τα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία «Kydon Palace» των Μινωϊκών Γραμμών και «Hellenic Spirit» της ΑΝΕΚ.

Ο υπουργός με την ευκαιρία της απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς την Κρήτη μετά την άρση των περιορισμών επιθεώρησε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, ενώ συνομίλησε με επιβάτες και μέλη των πληρωμάτων των δύο πλοίων, προς τους οποίους και ευχήθηκε καλά ταξίδια και καλό καλοκαίρι.

Ο κ.Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι επιβάτες όσο και τα μέλη των πληρωμάτων επιδεικνύουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και τους ευχαρίστησε για την υπομονή τους. «Όλο αυτό το διάστημα όλοι τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα και αυτό είχε ως θετικό αντίκτυπο τα περισσότερα από τα νησιά μας να μην έχουν κανένα απολύτως κρούσμα. Τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη ανακοινωθεί έχουν ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξουν την δημόσια υγεία στα νησιά, αλλά και την υγεία των επιβατών και των μελών των πληρωμάτων των πλοίων» τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρακολουθεί από κοντά την κίνηση, αλλά και την εφαρμογή των μέτρων, ώστε σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή, πάντοτε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, να αναθεωρήσει τα σχετικά πρωτόκολλα. Ο υπουργός Ναυτιλίας κατά την επίσκεψή του στα δύο πλοία της ακτοπλοϊας συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η ναυτιλία είναι η ψυχή της Ελλάδας και θεμέλιο της οικονομίας

Ο Β. Κικίλιας, από τη Σύνοδο του IMO, ανέδειξε τον άρρηκτο δεσμό των Ελλήνων με τη θάλασσα, ζητώντας ενιαίο παγκόσμιο πλαίσιο, δίκαιη πράσινη μετάβαση και προστασία της διεθνούς ναυτιλίας.
Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Λονδίνο ο Βασίλης Κικίλιας για τη διεθνή συνέλευση ναυτιλίας

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας για τη 34η Σύνοδο του IMO, όπου θα απευθύνει εθνική δήλωση και θα συναντηθεί με αξιωματούχους από Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Κίνα και ΗΠΑ, ενώ θα παραστεί και σε τελετή βράβευσης.
Ρυμουλκό στο λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύλληψη 28χρονου και τρεις επιχειρήσεις διάσωσης αλλοδαπών από το Λιμενικό

Το Λιμενικό προχώρησε σε σύλληψη 28χρονου για πλαστογραφία στην Ηγουμενίτσα και σε τρεις διαδοχικές διασώσεις 108 αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων, συλλαμβάνοντας πέντε διακινητές από Σουδάν και Αίγυπτο.
Λιμενικός σε περιπολία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σειρά περιστατικών σε Γαύδο, Κρήτη και Κεφαλονιά σε εξέλιξη για το Λιμενικό

Το Λιμενικό χειρίζεται υποθέσεις διακίνησης στη Γαύδο, ταυτοποιήσεις σορών σε Κρήτη και Ίσθμια, καθώς και την ανάσυρση οχήματος με νεκρό οδηγό στην Κεφαλονιά, ενώ συντόνισε και δύο διακομιδές ασθενών.
Λιμενικός σε περιπολία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάσωση στην Κρήτη: Πάνω από 130 μετανάστες εντοπίστηκαν σε 24 ώρες

Περισσότεροι από 130 μετανάστες διασώθηκαν σε επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Καλούς Λιμένες, Ιεράπετρα και Γαύδο, με έναν 18χρονο να συλλαμβάνεται ως διακινητής. Όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια.