ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 315.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Νέα Αριστερά εκδήλωση
Εκδήλωση Νέα Αριστερά με βασικούς ομιλητές σε κεντρική σκηνή.

Νέα Αριστερά: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο στα Τρίκαλα

Η Νέα Αριστερά αναφέρει 4 νεκρούς, 8 τραυματίες και 1 αγνοούμενη από έκρηξη και πυρκαγιά σε εργοστάσιο τροφίμων στα Τρίκαλα, ζητώντας διαφανή διερεύνηση και μέτρα ασφάλειας.

Σοβαρό βιομηχανικό και εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στα Τρίκαλα, όταν ισχυρή έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένη πυρκαγιά σε εργοστάσιο τροφίμων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, από το περιστατικό έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι, ενώ οκτώ ακόμη τραυματίστηκαν και μία εργαζόμενη εξακολουθεί να αγνοείται.

Η πολιτική παράταξη υπογραμμίζει ως άμεση προτεραιότητα τη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και τη διαλεύκανση της τύχης της αγνοούμενης εργαζόμενης.

Παράλληλα, τονίζεται η ανάγκη για πλήρη, ανεξάρτητη και διαφανή διερεύνηση των αιτίων της έκρηξης και της πυρκαγιάς, όπως και των συνθηκών ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Η Νέα Αριστερά επισημαίνει ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς δεν είναι κόστος», χαρακτηρίζοντας την ως αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση της Πολιτείας και των εργοδοτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει αποτύχει, οδηγώντας σε αρνητικά ρεκόρ απωλειών σε χώρους εργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Το κράτος φέρει ευθύνη για το εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό δυστύχημα στα Τρίκαλα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απορύθμιση εργασιακών σχέσεων και έλλειψη μέτρων προστασίας.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες για τα πτηνά στον καύσωνα

Ο καύσωνας δεν επηρεάζει όλα τα είδη πουλιών το ίδιο. Η θερμική καταπόνηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μικροκλίμα, το μέγεθος και την πρόσβαση σε νερό ή σκιά. Ορισμένα είδη είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη ζέστη των πόλεων.
Πλημμύρες Θεσσαλία εναέρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Air Thessaly»: Νέο φυσικό σύστημα αντιπλημμυρικής προστασίας στα Τρίκαλα

Η Θεσσαλία, μετά τις πλημμύρες του Daniel, γίνεται το πρώτο πεδίο εφαρμογής μιας νέας φιλοσοφίας διαχείρισης κλιματικής ανθεκτικότητας με τη βοήθεια επιστημόνων, ψηφιακών εργαλείων και φυσικών λύσεων, πρωτοπορώντας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά στο Γενέσι Τρικάλων – Ισχυρή επέμβαση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη Γενέσι Τρικάλων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, έξι οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για την κατάσβεσή της.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Φωτιά σε νευροψυχιατρική κλινική, κατασβέστηκε άμεσα

Πυρκαγιά μικρής έκτασης ξέσπασε στις 12:30 σε δωμάτιο νευροψυχιατρικής κλινικής στα Τρίκαλα. Κατασβέστηκε γρήγορα από 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα. Οι τρόφιμοι είχαν απομακρυνθεί πριν την επέμβαση.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Ο Ε65 αλλάζει Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία

Ο Θ. Κοντογεώργης μίλησε στον «Ζυγός 100» για τα εγκαίνια του Ε65 και άλλων έργων στη Θεσσαλία, τονίζοντας τη στήριξη της κυβέρνησης μετά τις κακοκαιρίες και τη σημασία του αυτοκινητοδρόμου για την ανάπτυξη και τη σύνδεση της περιοχής.