Φωτό: ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης οι επιχειρηματίες

Επισημαίνει ότι τώρα αναμένει από τους επιχειρηματίες να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την στήριξη της απασχόλησης και τους ενθαρρύνει να δράσουν.

Να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης ζητεί από τους επιχειρηματίες, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Real News». «Η κυβέρνηση, αντί να μοιράζει επιδόματα ανεργίας, ενισχύει την εργασία. Εμείς επιλέγουμε δουλειές, όχι "λουκέτα"», δήλωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του τονίζει ότι με το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε, η πολιτεία έχει κάνει το καθήκον της και έχει αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας. «Προσωπικά περιμένω, τώρα, και από τους επιχειρηματίες -ιδίως του τουρισμού- να ανταποκριθούν και να ανοίξουν τις εγκαταστάσεις τους. Τους ενθαρρύνω να δράσουν. Γιατί έχουν κι αυτοί το δικό τους μερίδιο κοινωνικής ευθύνης», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Επισημαίνει ότι τώρα αναμένει από τους επιχειρηματίες να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την στήριξη της απασχόλησης και τους ενθαρρύνει να δράσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι «αυτοπροστασία ή καραντίνα»

Καταστροφικό για την οικονομία ένα δεύτερο lockdown, τόνισε ο πρωθυπουργός, χωρίς όμως να αποκλείει πλήρως την επιβολή του. Δημιουργία νέων ΜΕΘ αλλά και αύξηση των ΜΜΜ. Απόλυτα απαραίτητη η χρήση της μάσκας.