ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Συνάντηση Μητσοτάκη Ζελένσκι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε επίσημη αίθουσα.

Ελλ. Λύση: Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί το διεφθαρμένο καθεστώς Ζελένσκι

Η Ελληνική Λύση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι αρνείται να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, ενώ δίνει δισεκατομμύρια στο καθεστώς Ζελένσκι, την ώρα που αυξάνονται οι αποκαλύψεις για σκάνδαλα κακοδιαχείρισης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία που αρνείται να ενισχύσει τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, "ανακάλυψε" δισεκατομμύρια για να δώσει στο διεφθαρμένο καθεστώς του Ζελένσκι, την ώρα που οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας».

Το γραφείο Τύπου του κόμματος υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός της κυβέρνησης πως τα ποσά που θα διατεθούν στην ουκρανική κυβέρνηση «δεν θα επιβαρύνουν τους Έλληνες», αποδεικνύει πως τα δημοσιονομικά περιθώρια αξιοποιούνται μόνο για συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως ολιγάρχες και καρτέλ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Alpha Bank Σταδίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank και Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων στηρίζουν επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό

Η Alpha Bank και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων συνεργάζονται μέσω του προγράμματος InvestEU, προσφέροντας δάνεια σε ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως ΜμΕ, για να επενδύουν ευκολότερα στην εκπαίδευση του προσωπικού τους.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Καλαφάτης: Τρεις βασικές πηγές χρηματοδότησης για τις ΜμΕ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, σε εκδήλωση του ΕΕΘ στην 90ή ΔΕΘ, υπογράμμισε τρεις βασικές πηγές ρευστότητας για τις ΜμΕ, δίνοντας πρακτικές απαντήσεις στο πού μπορούν να βρουν χρηματοδότηση, όπως οι φοροελαφρύνσεις.
Κτίριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Γ. Αυτιά για μόνιμο Ταμείο μετά το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς ζητά από την Κομισιόν κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού μετά το Ταμείο Ανάκαμψης και τη δημιουργία μόνιμου ταμείου για ευρωπαϊκά έργα, ενώ θέτει και το θέμα συνέχισης χρηματοδότησης σε κρίσιμους τομείς.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Οι προτάσεις του ΕΒΕΘ προς τον πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Ιωάννης Μασούτης, τόνισε στον πρωθυπουργό τα βασικά προβλήματα των επιχειρήσεων: υψηλή φορολογία, ενεργειακό κόστος και τιμές πρώτων υλών, προτείνοντας μέτρα ενίσχυσης και φοροελαφρύνσεις για τις ΜμΕ.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έως 180 εκατ. ευρώ επενδύσεις σε καινοτόμες εταιρείες της Βουλγαρίας

Έως 180 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν σε βουλγαρικές καινοτόμες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του JEREMIE, μετά την έγκριση αναθεωρημένων συμφωνιών με το EIF, ενισχύοντας το οικοσύστημα καινοτομίας και επαναεπενδύοντας σημαντικά ποσά.
Σωρός κερμάτων με γράφημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρο-χρηματοδοτήσεις: Παραμένουν σε «χαμηλή πτήση» παρά το άλμα +136% το 2025

Στα 18,9 εκατ. ευρώ έφτασαν οι μικροχρηματοδοτήσεις το 2025, από 8 εκατ. το 2024, με ώθηση από το Ταμείο Μικροπιστώσεων της Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά η συνολική συνεισφορά τους την αγορά να παραμένει πολύ μικρή.