ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Φώτο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Συζητήθηκε η συμβολή της Ελλάδας στη Συμμαχία, με αμυντικές δαπάνες άνω του 3% του ΑΕΠ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR), πτέραρχο Alexus G. Grynkewich, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο περιοδείας του σε συμμαχικές πρωτεύουσες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε η σταθερή και ουσιαστική συνεισφορά της Ελλάδας στη συλλογική άμυνα της Συμμαχίας.

 Η χώρα μας διατήρησε τη συμμαχική δέσμευση για αμυντικές δαπάνες ύψους 2% του ΑΕΠ ακόμη και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, ενώ σήμερα επενδύει άνω του 3% του ΑΕΠ της στην άμυνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Greenpeace: Η Ευρώπη υπερέχει στρατιωτικά της Ρωσίας χωρίς τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με έκθεση της Greenpeace, τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και ο Καναδάς υπερτερούν σημαντικά της Ρωσίας σε στρατιωτικές δαπάνες και μαχητικά, ακόμη και χωρίς τις ΗΠΑ, διαθέτοντας υπερδιπλάσιο αριθμό αεροσκαφών.
Τζέι Ντι Βανς πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Καθυστερεί η ανάπτυξη δυνάμεων στην Πολωνία, λέει ο Βανς

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς τόνισε ότι η αποστολή 4.000 στρατιωτικών στην Πολωνία έχει καθυστερήσει και όχι ακυρωθεί, καλώντας παράλληλα την Ευρώπη να ενισχύσει την αμυντική της αυτονομία.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ώρα για ενίσχυση της συνεργασίας Ευρώπης-Κόλπου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Europe Gulf Forum, ανέδειξε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και γέφυρα Ευρώπης-Κόλπου, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης συνεργασίας σε ενέργεια, άμυνα και επενδύσεις και πράσινη μετάβαση.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Θετική η προοπτική του ΝΑΤΟ παρά τις διεθνείς εντάσεις

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, εξέφρασε έντονη αισιοδοξία για το μέλλον της Συμμαχίας, επισημαίνοντας τη σημασία της ενίσχυσης των αμυντικών δαπανών από Ευρωπαίους και Καναδά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Προειδοποίηση στην Ευρώπη για φιλοξενία γαλλικών πυρηνικών βομβαρδιστικών

Η Ρωσία προειδοποίησε ότι ευρωπαϊκές χώρες που θα φιλοξενήσουν γαλλικά στρατηγικά βομβαρδιστικά με πυρηνικές δυνατότητες θα γίνουν στόχοι σε περίπτωση σύγκρουσης, χαρακτηρίζοντας τα σχέδια ΝΑΤΟ στρατηγική απειλή για τη Μόσχα.