Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα δεν ανησυχεί από τις προκλήσεις Ερντογάν

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως ο Ερντογάν βλέπει την δημοτικότητα του να καταρρέει και την τουρκική οικονομία να κρέμεται από μια κλωστή και παίζει περισσότερο το χαρτί του εθνικισμού.

Το γεγονός πως ο Ερντογάν «παραμένει πάντα προκλητικός» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που τόνισε οτι η Ελλάδα δεν φοβάται σημειώνοντας πως πρέπει ο Τούρκος πρόεδρος τελικά να επιλέξει «τι σχέσεις θέλει με την Ελλάδα». Σημείωσε επίσης πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για τυχόν γεωτρήσεις της Τουρκίας σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η χώρα μας επιθυμεί την καλή γειτονία με την Τουρκία και δεν έχει ούτε επεκτατικές τάσεις, ούτε πολεμική διάθεση έναντι των γειτόνων υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «αν η δική μας καλή διάθεση εκλαμβάνεται ως αδυναμία κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς η δημοτικότητα του έχει φτάσει σε ιστορικά χαμηλά με την τουρκική οικονομία να κρέμεται από μια κλωστή και είναι «είναι λογικό σε αυτές τις περιπτώσεις να παίζει λίγο περισσότερο το χαρτί του εθνικισμού» τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν ανησυχεί από τους λεονταρισμούς του Τούρκου προέδρου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν φοβάται αυτά που λέει ο Ερντογάν. Οι κόκκινες γραμμές γνωστές και δεδομένες, οι σύμμαχοί μας ενημερωμένοι και ο κ. Ερντογάν απολύτως βέβαιος για τις συνέπειες».

«Ψυχραιμία» συνέστησε ο κ. Γεωργιάδης όσον αναφορά ακόμα μια προαναγγελία γεωτρήσεων από την Τουρκία, καθώς ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε πως θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο.

Ο υπουργός ανέφερε πως πολλές φορές έχουν ειπωθεί από την Άγκυρα δηλώσεις για γεωτρήσεις, τονίζοντας οτι «την ιδέα ότι θα πάει να τρυπήσει δεξιά και αριστερά την έχουμε ξανακούσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει τρυπήσει. Επιπλέον θα σας πω ότι σήμερα αν κάποιος σκεφτόταν να τρυπήσει, και νόμιμος να ήταν, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι τέτοιες, που κάθε φορά που θα τρυπούσες θα έχανες μερικά δισεκατομμύρια... Ας μην τσιμπάμε τόσο εύκολα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Αν η Τουρκία μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί θα έχει κόστος

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις του State Department για την Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι αυτές δείχνουν ότι οι μεγάλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως αστάθμητο παράγοντα στην περιοχή.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα αποτελέσει μοντέλο για άλλες ανάλογες επενδύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στα έργα στο Ελληνικό στην ομιλία του στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Το νέο ΕΣΠΑ θα τρέξει με γοργούς ρυθμούς

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε διεξοδικά στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία και τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.